Novi požar u Orahovici: Zbog nesmotrenog paljenja vatra umalo zahvatila kuće

Ljudima očito ne vrijede upozorenja jer i dalje pale, šire vatru i dolazi do velikih opasnosti.

Ovoga puta u Orahovici je zbog nesmotrenog paljenja u Ulici kralja Zvonimira došlo do velikog požara koji je samo munjevitom reakcijom orahovačkih vatrogasaca spriječen pred sam dolazak do obiteljskih kuća.

– Na intervenciju izlazimo s dva vozila i 10 vatrogasaca te dolaskom na mjesto intervencije vidimo požar u dvorištu koji prijeti prelaskom na dvije kuće, a već je zahvatio susjedna dvorišta. Brzom reakcijom spašavamo kuće i gasimo rubove kako se požar ne bi širio dalje. Opožareno područje je oko 10 tisuća kvadratnih metara, a uslijed požara je stradalo nisko raslinje te nekoliko vrata od gospodarskih objekta i dva plastična bureta od otprilike tisuću litara i staro drveno spremište. U blizini je bilo i nekoliko skladišta sa zapaljivim materijalom, ali srećom našom reakcijom smo spriječili da se i tamo proširi– kaže zapovjednik DVD-a Orahovica Darko Šramek te još jednom izdaje upozorenje.

– Dragi ljudi, molimo vas da se suzdržite od spaljivanja otpada. Ovo je već treći požar u samo mjesec dana na našem području i ovo više doista nema smisla. Budimo odgovorni i mislim na druge. Ovoga puta smo uspjeli spriječiti gorenje obiteljskih kuća, ali s vatrom se uvijek mora biti oprezan i pozorno slušati upozorenja- zaključio je Šramek.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content