Nastavak tmurnog, vjetrovitog i kišnog vremena: No, ipak nije sve tako sivo

Početak novog ranog tjedna obilježit će nastavak tmurnog, sivog, vjetrovitog i vlažnog vremena. Ciklona sa središtem sjeveroistočno od Jadrana postupno se popunjava, a u Genovskom zaljevu stvara se nova ciklona.

20240916074623 4cd52d2ae7188eed896d429ed9a7f88785f3ac86 e1726473049241
Očekivane kumulativne oborine u tjednu pred nama. Izračun ECMWF-a numeričkog prognostičkog modela.

Ciklona “Boris” na području Virovitičko-podravske županije obilježile su obilne oborine, između 60 i 80 milimetara oborine. Na području Virovitice od petka do danas (ponedjeljak do 8h) palo je 78.3 milimetara oborine. Višegodišnji rujanski ukupni mjesečni prosjek oborine na području Virovitice je 73.8 milimetara oborine.

Ova kišna epizoda ili ciklona Boris, na području Virovitice je “isula” mjesečnu količinu oborine. Ponedjeljak će obilježiti i dalje povremena kiša. Temperature zraka bez znatnije promjene.

Svježe, tmurno i vlažno vrijeme. Najviše dnevne vrijednosti između 12°C i 15°C. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadnih i zapadni. Tijekom utorka i srijede uz više oblaka i dalje očekujemo slabu, mjestimičnu kratkotrajnu kišu, no sunčana razdoblja biti će sve češća i brojnija. Temperature zraka u blagom porastu. Vjetar slab do umjeren sjevernih i sjeveroistočnih smjerova.

Od četvrtka te u dane vikenda trenutni izračuni numeričkih prognostičkim modela “crtaju” suho i stabilno vrijeme. Vjetar slab do umjeren istočnih i sjeveroistočnih smjerova. Sunčanih razdoblja neće manjkati osobito u dane vikenda kada će i temperature zraka biti ugodnije.

Tijekom jutra i večeri očekujemo mjestimičnu maglu ili sumaglicu. Jutarnje temperature zraka između 9°C i 13°C, a najviše dnevne između 19°C i 23°C ili koji stupanj više u dane vikenda. 

(www.icv.hr, kp)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content