Na 16. otvorenom prvenstvu Slatine u kuhanju čobanca okupile se 32 ekipe: Doznajte najbolje

Povodom proslave Dana grada Slatine, Udruga HVIDR-a Slatina danas je organizirala 16. otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju čobanca.

Pokrovitelji ovog natjecanja, na kojemu su se u Parku 136. slatinske brigade natjecale 32. ekipe, bili su Grad Slatina i Turistička zajednica grada Slatine.

Grad Slatina i Turistička zajednica Grada Slatine pobrinuli su se i da svi posjetitelji manifestacije ne ostanu gladni, te su u suradnji s restoranom Sequoia Slatina osigurali čobanac za građanstvo. Tako je pod kuharskom palicom kuhara Siniše Šimunovića i Zorana Maurera pripremljeno oko 300 porcija čobanca u tri velika kotla, koje su pod velikim šatorom podijeljene posjetiteljima manifestacije. Podjeli čobanca za građanstvo pomogao je i zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić.

Paralelno s natjecanjem u kuhanju čobanca, u župnoj crkvi sv. Josipa preč. Dragan Hrgić predvodio je svetu misu povodom proslave Dana grada Slatine.

Nakon što je čobanac skuhan, a članovi Udruge HVIDR-a Slatina prikupili uzorke od svih ekipa, prosudbena komisija u kojoj su bili Dalibor Čolić, Robert Turkalj i Ilija Nikolić donijela je odluku o najuspješnijima majstorima kotlića.

Tako je prvo mjesto ove godine pripalo ekipi “Kumovi”, druga je bila Udruga HVIDR-a Virovitica, treće je mjesto zauzela ekipa Caffe bara “Jura” iz Slatine, na četvrto su se plasirali članovi Udruge HVIDR-a Orahovica, na peto OPG Galović iz Virovitice, dok je šesta bila Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Temeljni ogranak Bakić.

Nagrade je najuspješnijima uručio zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content