Lijepa nogometna priča u Špišić Bukovici: S radom je započela Škola nogometa, tradicija Bilogore 1947 oživljava kroz nove generacije

Nogomet u Špišić Bukovici ima dugu tradiciju koju vrijedi nastaviti i prenijeti na nove generacije, a nakon gašenja Bilogore 1947, koja je godinama ostvarivala dobre rezultate i koja od ove sezone više nema momčadi u natjecanju, novi ljudi s jasnom vizijom i misijom ponovno su vratili najmlađe na nogometno igralište.

– Mjesecima smo gledali kako se na nogometnom igralištu u Špišić Bukovici ne događa baš ništa i bilo je pravo vrijeme za temeljite promjene i neke nove klince. Program rada nam je nešto drugačiji od svih ostalih do sada, a prioritet nam je rad s najmlađim dobnim skupinama, odnosno novoosnovana Škola nogometa- rekao je predsjednik ŠN Bilogora 1947 Ivan Hajmaši.

Iako je odrađeno svega četiri treninga, predsjednik Hajmaši zadovoljan je trenutnim odazivom.

– Za sada ukupno imamo 35 polaznika, no ono što veseli je da svaki trening dođe netko novi. Telefoni također neprestano zvone, roditelji traže dodatne informacije o upisima i uvjeren sam kako će se brojka u skorije vrijeme značajno povećati- govori Hajmaši.

Ekipe su podijeljene u dvije skupine, “mlađi” i “stariji”. Mlađu ekipu čine mališani predškolci pa sve do četvrtog razreda osnovne škole, dok su u starijoj skupini učenici od petog do osmog razreda.

WhatsApp Slika 2024 09 26 u 08.35.51 335fbdc6 Custom

– Kako se broj djece bude povećavao, formirat ćemo ekipe po dobnim skupinama. Prve godine želimo okupiti što veći broj djece te formirati ekipe U-7, U-9, U-11 i U-13. Plan nam je, trenutno, fokusirati se isključivo na školu nogometa, a odličnu suradnju, što nam znači jako puno, imamo i s načelnikom Hrvojem Milerom, samom Općinom i ravnateljicom OŠ Augusta Cesarca Ivanom Simeunović- dodao je Hajmaši.

Dodajmo i kako s mlađom ekipom radi Ivan Selci koji je praktički cijeli svoj život vezan uz sport. Jedno vrijeme bio je i vratar zagrebačkog Dinama s kojim se, u dvije sezone, okitio s dva naslova prvaka Jugoslavije, a suigrači su mu bili proslavljeni hrvatski nogometaši Velimir Zajec i Zlatko Kranjčar. Bio je i član hrvatske juniorske reprezentacije za koju je upisao i nekoliko nastupa, a na klupi joj je sjedio Zorislav Srebrić. Selci se kasnije vratio u rodnu mu Viroviticu, završio je Višu pedagošku školu, te je postao nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture, prvo u Gradini, potom u Špišić Bukovici, a radio je i kao nogometni, odnosno rukometni trener.

Treninge starije ekipe vodi Mario Horvat koji je jedno vrijeme bio igrač Bilogore 1947 i koji je za ovaj klub igrao u nekoliko uzrasnih kategorija. Mario danas živi u Virovitici, no izrazio je zadovoljstvo što se u svoje mjesto, u kojemu je živio do 11 godine, vratio kao nogometni trener.

20240924 165028 Custom

– Dugi niz godina radio sam kao trener u NK Virovitici, a od nedavno radim i u NK Suhopolje s uzrastom U-13 te se natječemo u 2. NL NS Sjever. Želim se zahvaliti novom predsjedniku na pozivu i povjerenju koje mi je pružio i izuzetno sam ponosan što mogu biti dio jedne ovakve lijepe priče- zaključuje Horvat.

A svi koji se želje priključiti Školi nogometa Bilogora 1947 mogu to učiniti dolaskom na treninge koji se odvijaju dva puta tjedno. Mlađa ekipa treninge ima ponedjeljkom i srijedom od 16:30 do 17:30, dok stariji dječaci treniraju utorkom i četvrtkom od 17 do 18:15 sati. Budući da su termini podložni promjenama, iz Škole nogometa ističu kako je najbolje kontaktirati ih na broj 099/476-0410.

Nogometna tradicija u Špišić Bukovici u sigurnim je rukama, a uz predanost trenera i entuzijazam novih generacija, budućnost ovog sporta u Špišić Bukovici izgleda svijetla.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content