Lička večer u svom 14. izdanju: Brojni virovitički Ličani i ove godine pjesmom i plesom pokazali tradiciju svog rodnog kraja

Već tradicionalno početkom jeseni, u društvenom domu virovitičkog prigradskog naselja Milanovac svake se godine održava Lička večer. Sinoć (petak), u organizaciji Udruge Ličana “Vila Velebita” iz Virovitice, Lička večer održana je u svom 14. izdanju.

Na Večeri su, uz zamjenika virovitičko–podravskog župana Marija Klementa i predsjednice Gradskog vijeća Grada Virovitice Ivančice Fett – Škvarić, bili predstavnici udruga Ličana iz Belišća, Bizovca, Požege, Zagreba i Slatine te predstavnici virovitičke Udruge Hrvata iz Bosne i Hercegovine “Napredak”.

Večer je započela nastupom muške klape virovitičke Udruge “Vila Velebita”.

Nakon uvodnog pozdrava predsjednice Željke Grahovac, sve je pozdravio zamjenik župana Marijo Klement.

-Virovitička Udruga Ličana “Vila Velebita” već se pokazala kao odlična poveznica Slavonije i Like. Želim da ta veza u budućnosti bude još čvršća. Svima vam želim lijep provod i dobru zabavu – tom prigodom rekao je Klement.

Pozdravima se priključila i predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice Ivančica Fett – Škvarić.

-Svojim radom te brojnim aktivnostima “Vila Velebita” ima sve značajnije mjesto u životu našeg grada i zato se nadam da će Udruga uspješno djelovati još niz godina – dometnula je Škvarić.

Nakon njih, nastupila je Starogradska sekcija Kulturno-umjetničkog društva “Virovitica”.

Za dobru atmosferu bio je zadužen Štimung band, koji je svojim nastupom zabavio gotovo prepuni mjesni dom do ranih sati. Program je vodio te svojim dosjetkama i igrama zabavljao prisutne Trpimir Markotić.

– Iza nas je 16 godina uspješnog rada, a organizacija ove Večeri samo je potvrda da naša udruga ima budućnost – na kraju je zaključila predsjednica virovitičke “Vile Velebita” Željka Grahovac.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content