Lea Gašparić, Sara Glasovac i Thomas Orban Sauer državni prvaci karting slaloma u 2024. godini

Jučer (subota) se na krovu Wetgate shopping centra odvezla posljednja ovosezonska utrka karting slaloma za Prvenstvo Hrvatske.

Boje našičkog auto kluba branilo je petero vozača, Lea Gašparić, Jelena Bijuklić, Sara Glasovac, Mateo Glasovac i Thomas Orban Sauer. Svojim fantastičnim vožnjama najmlađi su pokazali kako su opravdano na vrhu ljestvice tokom cijele sezone te da se s ponosom mogu popeti na postolja državnih prvaka.

Rezultati državnog prvenstva za 2024 godinu:

  • Lea Gašparić – Državna prvakinja kategorije 10-13 godina, viceprvakinja ukupnog poretka iste kategorije
  • Sara Glasovac – Državna prvakinja kategorije 14-15 godina, bronca ukupnog poretka
  • Jelena Bijuklić – Bronca kategorije 14-15 godina
  • Thomas Orban Sauer – Državni prvak kategorije 14-15 godina
  • Mateo Glasovac – na kraju sezone završava na 8 mjestu ukupnog poretka kategorije 14-15 godina.

-Prvo ikad održano sustavno natjecanje u karting slalomu na razini državnog prvenstva ostat će upamćeno kao veliki uspjeh za naš tako malen Auto i karting klub. Mnoge i veoma teške smo izazove uspješno savladali te pokazali kako se sa jako malim financijskim sredstvima može plasirati na vrh ljestvice državne razine – kažu iz našičkog auto kluba.

Također, Sara i Thomas su u potpunosti opravdali poziv izbornika za nastup u Reprezentaciji Hrvatske gdje će RH predstavljati u Španjolskoj krajem listopada. Sada predstoje pripreme za Španjolsku te pripreme novih vozača koji ulaze u natjecanja za PH u idućoj natjecateljskoj sezoni.

(www.icv.hr, Karing klub Našice)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content