KUD Mikleuš predstavljao VPŽ na 59. Vinkovačkim jesenima – najvećoj tradicijskoj manifestaciji u Hrvatskoj

Kulturno-umjetničko društvo Mikleuš sudjelovalo je proteklog vikenda na 59. Vinkovačkim jesenima, najvećoj manifestaciji tradicijske kulture u Hrvatskoj.

Ove je godine u Vinkovcima na Državnoj smotri izvornog hrvatskog folklora nastupilo 39 kulturno-umjetničkih društava odabranih na županijskim smotrama ili na većim smotrama u Hrvatskoj, među kojima su bili i folkloraši iz Mikleuša. Uz domaće, nastupilo je i osam društava iz dijaspore i to iz Njemačke, Austrije, Republike Srbije i BiH.

Također, članovi KUD-a Mikleuš sudjelovali su i na svečanom mimohodu sudionika ove velike vinkovačke manifestacije koja od zaborava čuva tradiciju, izvorne plesove i pjesme kraja iz kojih folklorne skupine dolaze. Ulicama Vinkovaca zablistalo je blago prekrasnih i raznovrsnih narodnih nošnji i običaja, a čuli su se izvorna pjesma i instrumenti, pocikivanje i topot gizdavih lipicanaca.

Odlazak mikleuških folkloraša na 59. Vinkovačke jeseni, gdje su u pravom svjetlu predstavili svoju općinu i Virovitičko-podravsku županiju, potpomogla je Općina Mikleuš.

(www.icv.hr, adf, foto: KUD Mikleuš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content