Koordinacija umirovljeničkih udruga: Najavljen bogat i raznovrstan program povodom Međunarodnog dana starijih osoba

Zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek-Golinac održala je danas u Gradu Virovitici redovnu koordinaciju s umirovljeničkim udrugama s područja grada. Na koordinaciji je dogovoren ovogodišnji, nikad bogatiji i raznovrsniji program obilježavanja 1. listopada – Međunarodnog dana starijih osoba, za što velike zasluge pripadaju Trpimiru Markotiću i njegovom nesebičnom angažmanu.

Već u petak, 27. rujna, Gradski muzej Virovitica i Franjevački samostan osigurali su uz stručno vodstvo besplatan ulaz za sve umirovljenike koji će, pored redovnog postava Gradskog muzeja i samostanske riznice, razgledati u muzeju i zanimljivu izložbu „Ajmo kod brice“.

U utorak, 1. listopada, pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice, na rasporedu je kulturno-zabavni program, kao i sportsko-rekreativna natjecanja u nekoliko starih, već pomalo zaboravljenih igara. U suradnji s Domom zdravlja VPŽ, svi zainteresirani moći će provjeriti tlak i šećer u krvi. Početak programa je u 10 sati, a održat će se u Gradskom parku, pored fontane.

Idućeg dana, 2. listopada, u Gradskoj knjižnici i čitaonici, s početkom u 18 sati, održat će se poetsko-glazbena večer, gdje će se predstavit brojni pjesnici-umirovljenici, čije će pjesme uskoro biti objavljene u zajedničkoj zbirci pjesama pod naslovom „Stih + stih = zbirka“.

Uz to je Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica za sve zainteresirane umirovljenike – ljubitelje knjige, osigurala besplatnu jednogodišnju članarinu. Akcija besplatnog učlanjenja trajat će od 30. rujna do 5. listopada.

Istodobno, Kazalište Virovitica će krajem studenoga počastiti umirovljenike s prostora VPŽ besplatnom predstavom „Djed Božićnjak je smeće“.

(virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content