Knjižnična igraonica u Virovitici počinje s upisima: Uz učenje kroz zabavu i čitanje, mališanima u ponudi i engleski, LEGO i STEM sadržaji

Početkom nove školske godine, točnije u ponedjeljak, 9. rujna, s upisima počinje i Knjižnična radionica u Virovitici. Kao što je mnogim roditeljima, a pogotovo mališanima poznato, riječ je o kvalitetnom sadržaju namijenjenom predškolskoj dobi, odnosno djeci u dobi od 3 godine do polaska u školu.

Program je verificiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih, provode ga stručne i educirane djelatnice te nudi kvalificirane sadržaje. Voditeljica Igraonice Ivana Molnar s uzbuđenjem najavljuje novu sezonu.

Kaže kako će kao i dosad, biti puno igre, učenja kroz zabavu, priče, čitanja i druženja, uz novine koje će obradovati male polaznike.

-Igraonica će biti kontinuirano tri puta u tjednu, a novost je što će djeca u njoj moći ostati dva sata. Programi su bazirani na raznim igraonicama, odnosno raznim temama iz likovnog, glazbenog, tehničkog područja, ekologije…Svakako ćemo obuhvatiti tjelesni odgoj te dječje emocije, a s  obzirom da smo Knjižnica i Igraonica u knjižnici, naše sve počinje i završava sa slikovnicom, pa će ona kroz dječju aktivnost biti zastupljena kroz sve naše programe.

Naravno, puno ćemo raditi na brojalicama, zagonetkama, pričat ćemo priče, bajke i basne, bit će nam baš zabavno – kaže I. Molnar, uz koju će s djecom u Igraonici raditi i Sonja Markotić Blažević. 

457872011 1026741642792679 1070869778190277362 n

Podsjeća kako je sam program Igraonice besplatan za korisnike Knjižnice, a zainteresirani roditelji dijete mogu prijaviti putem inicijalnog listića u Knjižnici, gdje mogu dobiti i više informacija. 

RAZVIJANJE VJEŠTINA 

Uz tri termina, koji su rezervirani za „redovnu“ Igraonicu, u novoj sezoni nadopuna programu je i radionica na engleskom jeziku i radionica “Pripovjedaonica do boljih grafomotoričkih i govornih vještina”. Odlična je to priprema za školu, kaže naša sugovornica, budući da će se u njoj djeca kroz crtanje, slikanje, preslikavanje, slaganje puzzli i preslagivanje uvježbati kako bi lakše svladali vještinu pisanja slova.

-Ujedno, vježbat ćemo i govorne vještine, kako bismo razvijali složene senzorne vještine, preciznost, motorički razvoj, a posljedično jačati samopouzdanje, obogatiti rječnik, razvijati sposobnosti doživljavanja i razumijevanja literarnog djela, sve ono što će im jako dobro doći kao priprema za školu – kaže voditeljica.

458181601 1026741646126012 335073115510694759 n

Ujedno, Knjižnica je pripremila i zanimljive, kreativne radionice za one željne strateških zadataka i znanosti. Tako će jedan dan u tjednu biti rezerviran za LEGO, namijenjen djeci od 4 do 8 godina, a bit će prilike i za istražiti široko i primjenjivo STEM područje.  

TIMSKI RAD I KOMUNIKACIJA 

– Radit ćemo razna konstruiranja, slaganja, riječ je uglavnom o aktivnostima koje će poticati timski rad i međusobnu komunikaciju, a dio aktivnosti bit će i natjecateljskog karaktera. Sve četiri subote u mjesecu bit će rezervirane i popunjene određenim programom i nadamo se da će polaznicima biti lijepo kao i do sada – ističe I. Molnar.

Igraonicu svake godine prođe oko 50 polaznika, među kojima su dobrodošli i oni najmlađi, za koje je organizirana posebna skupina. S njima, objašnjava voditeljica, roditelji ostaju za vrijeme igraonice.  

-Riječ je o skupini Bebe, za djecu od 3. godine života, održava se jednom tjedno, u trajanju od dva sata – kaže.

458206768 1026741649459345 824577340978167858 n

Prilikom ispunjavanja listića, roditelji mogu odabrati žele li djeca dolaziti na sve aktivnosti, hoće li dolaziti samo tri dana u tjednu, ili će im više odgovarati kombinacija vikendom.

– Sve ćemo se dogovoriti s roditeljima. Nakon što u Knjižnici ispune inicijalni listić i ostave svoje podatke, osobe koje rade u Igraonici kontaktirat će roditelja da dijete dođe i upisati u Igraonicu, gdje ćemo se međusobno upoznati i pri samom upisu kroz interese djece usmjeriti svakog od zainteresiranih mališana na sadržaj koji im najbolje odgovara – zaključuje I. Molnar.  

(icv.hr, mlo, foto: GKiČ Virovitica) 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content