JEZICI ZA MIR Češka beseda Virovitica u povodu Europskog dana jezika organizira prigodni edukativni program

Češka beseda Virovitica u povodu obilježavanja Europskog dana jezika (26. rujna) pod geslom “Jezici za mir” danas (četvrtak) organizira prigodni edukativni program koji će se održati u Češkom domu, Matije Gupca 14 u Virovitici s početkom u 19.30 sati.

– Uz najave univerzalne teme – mir, koja se najviše spominje u svim jezicima svijeta, pridružite nam se u interaktivnom programu na različitim jezicima i umjetničkim izričajima. Veselimo se ugodnom druženju kroz ljepotu različitosti – poručila je inicijatorica programa, predsjednica Češke besede Virovitica Jasna Berger.

Europski dan jezika obilježava se svake godine 26. rujna. Cilj mu je promovirati i zaštititi bogatu jezičnu raznolikost Europe te podići svijest o važnosti cjeloživotnog učenja jezika za sve. Obilježava se od 2001. godine kada je utemeljen na inicijativu Vijeća Europe, a koordinira ga Europski centar za moderne jezike.

U Europi postoje 24 službena jezika, a uz regionalne i manjinske jezike, ukupno se diljem kontinenta govori više od 200 jezika. Gotovo 700 milijuna Europljana, zastupanih u Vijeću Europe s 46 država članica, potiču se na učenje što više jezika. I to u svakoj životnoj dobi, bilo u školi ili van škole.

Budući da je jezična raznolikost alat za postizanje većeg međukulturnog razumijevanja i ključni čimbenik bogate kulturne baštine našeg kontinenta, Vijeće Europe promiče višejezičnost u cijeloj Europi.

(www.icv.hr, Češka beseda Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content