IN MEMORIAM Nakon duge bolesti u 74. godini preminuo Josip Šulentić, jedan od najpoznatijih virovitičkih ugostitelja

Žitelje prigradskog naselja Milanovca i grada Virovitice duboko je potresla vijest da je u 74. godini života, nakon duge bolesti, preminuo jedan od naših najpoznatijih ugostitelja- Josip Šulentić.

Josip je znanje o ugostiteljstvu naslijedio od svojih roditelja Milana i Marije Šulentić, a nakon završene Šumarske škole završio je i školu za ugostitelje- smjer kuhar. S obzirom da su njegovi roditelji imali od 1967. godine ugostiteljski objekt u Milanovcu, Josip ga je preuzeo devet godina kasnije i od tada kontinuirano radi do dana današnjeg, a radom u objektu bave se njegovi sinovi Matija i Tomislav te supruga Božena.

Osim što je bio vrstan kuhar i voditelj obrta, Josip, ili kako su ga svi od milja zvali– Šule, bio je hrvatski branitelj Domovinskog rata, ali i aktivno uključen i u druge segmente života u Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji. Obnašao je dužnost predsjednika Područne obrtničke komore VPŽ, a poslije i člana Skupštine HOK.

Dobitnik je i najvećeg komorskog priznanja “Zlatne ruke”, a bio je poznat i kao predsjednik komisije za polaganje majstorskih ispita za zanimanje kuhar i konobar, te komisije za stručnu osposobljenost za zanimanja poslužitelj jela i pića i priprematelj jednostavnih jela i slastica, a većini naših građana poznat je kao vlasnik jednog od najomiljenijih ugostiteljskih objekata u VPŽ.

Kako je i sam govorio, glavni cilj u njegovom životu bio je doprinos razvoju ugostiteljske struke, ali također i razvoj prigradskog naselja Milanovca za kojeg je tijekom svog života dao vrijedan obol.

Posljednji ispraćaj Josipa Šulentića biti će na gradskom groblju u Virovitici u utorak 3. rujna u 14.30 sati.

(www.icv.hr, bs)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content