Imate sliku obitelji Trick kod kuće? Sudjelujte s njom na velikoj izložbi u povodu 40. obljetnice smrti znamenitog virovitičkog umjetnika

Za obljetnice velikana koji su svojim radom obilježili određenu sredinu navikli smo na izložbe, tribine, predstavljanje knjiga ili predmeta iz njegove ili njezine ostavštine, koju priprema određeni klub ili ustanova.

Tako je i za 40. obljetnicu smrti poznatog virovitičkog umjetnika Nikole Tricka osmišljena jedna zanimljiva izložba, ali u kojoj su organizatori – istoimeni likovni klub koji nosi njegovo ime i Gradski muzej Virovitica (kojeg kroz projekt podupire Virovitičko-podravska županija) odlučili otići korak dalje.

U povodu Dana otvorenih vrata LK Nikole Tricka, pozvali su sve vlasnike umjetničkih djela obitelji Trick da im njihove slike na jedan dan posude i izlože u Muzeju, gdje će ih moći vidjeti veći broj ljudi.

Na ovaj način posjetiteljima žele približiti i nepoznatu ostavštinu cijenjene obitelji Trick koja se nalazi u privatnim kolekcijama, a kojom na poseban način žele odati počast njihovom liku i djelu.

-Pozivamo sve građane koji su voljni na jedan dan posuditi slike koje potpisuju Trickovi da zajedno postanemo dio izložbe pod nazivom „Ostavština obitelji Trick“. Cilj izložbe je prisjetiti se velikana umjetnosti koji su svojim djelima obilježili grad Viroviticu te joj dali poseban umjetnički duh koji traje sve do danas, a jedini način da se ideja ovakve neobične izložbe realizira je suradnja s našim građanima – poručili su organizatori.

Kako zainteresirani mogu sudjelovati? Uz prethodni dogovor slike će se prikupljati u srijedu, 9. listopada, od 8 do 19 sati u Gradskom muzeju Virovitica.

U četvrtak, 10. listopada, bit će otvorena izložba na kojoj će ih moći razgledati svi zainteresirani, od 15 do 20 sati, a potom će, nakon izložbe, sve slike biti vraćene njihovim vlasnicima.

-Pokažimo kako Trickovi i dalje žive kroz svoja djela u svojoj Virovitici koja ih nije zaboravila – poručili su organizatori, kojima se zainteresirani mogu javiti i na mail: [email protected] ili na broj mobitela 099/524-4240 (muzejska restauratorica Jasna). 

(icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content