I ove se godine vozi memorijalna biciklistička vožnja za legendarnog brigadira Pavu Vukelića Paju, 2. bojnu 132. brigade i heroje Vukovara

Poznati hrvatski i svjetski nagrađivani kuhar i veliki domoljub Dražen Šafar prije tri godine pokrenuo je hvalevrijednu memorijalnu biciklističku vožnju od Orahovice do Vukovara za preminulog legendarnog brigadira HV-a Pavu Vukelića Paju, 2. bojnu 132. brigade i heroje Vukovara pod nazivom “Srcem za heroje”.

Prvu vožnju 2021. godine Šafar je odvezao sam, drugu godinu priključili su mu se prijatelji Igor Stojić, Tomislav Katalinić, Robert Hofman i Silvio Peštaj, a u trećoj godini vozilo je 18 biciklista iz Orahovice, Slatine, Našica, Đakova i Osijeka. U nedjelju, 10. studenoga ove godine Šafar priprema i četvrtu vožnju.

-Ove godine bit će još više biciklista jer su mi se mnogi poznanici javili i rekli kako bi išli s nama, a imat ćemo još jedan poseban motiv jer se puni 10 godina od smrti legendarnog heroja Domovinskog rata, velikog Pave Vukelića Paje. Kao i svake godine, ponovno imamo podršku Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije i UHVDR 2. bojne i 132. brigade Orahovica te Grada Orahovice i Virovitičko-podravske županije, uz brojne prijatelje i donatore. Tradicionalno ćemo početi s odavanjem počasti Paji na njegovom grobnom mjestu na Gradskom groblju u Orahovici, a potom se okupiti kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Orahovice i uz kratak komemorativni program u 8 sati startati s vožnjom. Od srca hvala svima koji se svake godine pridružuju i voze s nama za Paju, poginule kolege iz 2. bojne i nikada zaboravljene heroje Vukovara – rekao je Šafar te istaknuo kako će svi ostali detalji oko vožnje biti poznati uskoro.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content