Hrvatske željeznice ulažu velika sredstva na području Virovitičko-podravske županije: Kada se zbroje odrađene i planirane investicije njihova vrijednost iznosi 14 milijuna eura

Hrvatske željeznice ulažu velika sredstva na području Virovitičko-podravske županije, a potvrdio je to i član Uprave HŽ infrastrukture Darko Barišić koji je govorio o brojnim projektima. Barišić je istaknuo, kada se zbroje trenutne investicije i one koje će biti odrađene u naredne četiri godine na ovom području, njihov ukupan zbroj iznosi 14 milijuna eura. Na području općine Čačinci HŽ je izgradio nužni propust ispod željezničke pruge, a u tijeku je izgradnja pružnog mosta.

– U nizu investicija koje provodimo na ovom području, radimo most Vojlovica koje je bio dotrajao jer je građen 1945. godine i sada gradimo potpuno novi most. Sredstvima HŽ Infrastrukture izgrađen je propust ispod željezničke pruge, a vrijednost ove investicije je iznosila 330.000 eura– kaže Barišić te ističe ulaganja na području cijele županije.

– Do sada smo već odradili obnovu pruge Virovitica-Pitomača i dalje nastavljamo prema Varaždinu i nadamo se u par godina kako ćemo završiti kompletnu prugu. Osim toga na tom potezu radimo i projekt Osijek-Koška koji će biti u izvođenju već slijedeće godine čime želimo spojiti novom prugom dionicu Dalj-Varaždin. Dionica Banova Jaruga-Pčelić je također u procesu, prva faza kreće u siječnju 2025., trenutno se projektira od Daruvara do Pčelića i nadamo se slijedeće godine natječaju da riješimo i taj dio pruge i na taj način s južne strane povezati Viroviticu s ostatkom Hrvatske– kaže Barišić te ističe kako HŽ infrastrukture radi i ostale projekte mimo izgradnje nove pruge.

– Radimo i devet novih željezničko-cestovnih prijelaza, dva smo već pustili, dva su trenutno u puštanju, a pet ćemo napraviti iduće godine čime ćemo značajno povećati sigurnost prometa. U Virovitici trenutno uređujemo i Željeznički kolodvor i prema projektu, a to iskreno i očekujemo, radovi bi trebali biti završeni u veljači iduće godine– zaključio je Barišić.

Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović zahvalio se HŽ infrastrukturama na velikim investicijama na području županije.

– Velike su investicije HŽ infrastrukture na području cijele naše županije i doista se moram zahvaliti na njihovoj brizi i konstantnom ulaganju. Naime, osim ovih poznatih investicija na području općine Čačinci iznimno nam je značajna izgradnja nove pruge Virovitica-Pitomača, a posebno kompletna obnova od Osijeka do Varaždina. Radi se i obnova željezničkog kolodovra u Virovitici što je također važno, a naravno i dalje ćemo surađivati na obostrano, ali prije svega na zadovoljstvo naših građana– zaključio je župan Igor Andrović.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content