Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba upriličio svečani prijem delegacije iz slovačkog grada Snina

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba danas je sa svojim suradnicima, pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalenom Vidaković Gelenčir, pročelnicom Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Manuelom Pintarić i pročelnikom Upravnog odjela za proračun i financije Franjom Vladika upriličio svečani prijem delegacije iz slovačkog grada Snina.

Ravnateljica Gradskog kulturnog središta Snina Diana Turčik sa svojim suradnicima Denisom Bandurčinovom i Jozefom Mulivčikom na poziv Osnovne škole kralja Tomislava Našice stigla je Našice. Uz delegaciju iz grada Snine kod gradonačelnika su bili i predstavnici domaćina, profesorica slovačkog jezika Ana Marošević, ravnateljica Slovačkog centra za kulturu Našice Sandra Kralj Vukšić i apiterapeutkinja Anita Dragić. Goste je zanimalo kako su Slovaci uključeni u politički, društveni i kulturni život u gradu Našicama. Također su gosti izrazili želju da se suradnja proširi te podigne na višu razinu.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba izrazio je veliko zadovoljstvo zbog posjete i daljnje suradnje sa gradom Snina.

– Upriličili smo danas svečani prijem naših prijatelja iz Snina i zadovoljstvo mi je ugostiti ih i promovirati Grad Našice. Ova se suradnja odvija na međunarodnoj razini i vrlo je značajna, a posebno kroz aktivnosti Osnovne škole kralja Tomislava i Slovačkog centra za kulturu. Ovime se otvaraju nove mogućnosti za prekograničnu suradnju i za razmjenu kulturnih, sportskih i gospodarskih dobara- rekao je gradonačelnik.

Važnost ove dugogodišnje suradnje istaknula je i profesorica Ana Marošević.

– Na poziv naše škole i Slovačkog centra za kulturu odazvala se delegacija iz Snina, s kojima imamo odličnu suradnju. Povod je njihove posjete izložba „Pčelica Medulica” koja se održava po treći put, a natjecanje je to na kojeg su pristigli radovi iz cijelog svijeta. Ovu smo prigodu iskoristili i za obilježavanje Europskog dana jezika, kojeg slavimo 26. rujna. S njihovim Gradskim kulturnim središtem surađujemo od 2012. pa smo ih pozvali kao naše goste da uzvratimo gostoprimstvo koje su nam pružili prošle godine, kad su učenici Osnovne škole kralja Tomislava bili nagrađeni za svoje kreativne radove. Naši su odnosi vrlo dobi i surađujemo već 12 godina. Ponosni smo što ovom suradnjom predstavljamo Našice i Hrvatsku i drago nam je što su danas ovdje s nama- rekla je profesorica Ana Marošević.

(www.icv.hr, ak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content