Grad Osijek časti svoje umirovljenike izletima u Orahovicu: U Centru za edukaciju “Merkur” posjetio ih gradonačelnik Ivan Radić

Grad Osijek organizira za umirovljenike i starije osobe koje nisu u radnom odnosu, u dobi od 60 i više godina, a s prijavljenim prebivalištem na području grada, besplatne jednodnevne izlete u Orahovicu u Centar za edukaciju “Merkur” Gradskog društva Crvenog križa Osijek.

Jednodnevni izleti u programu su kroz rujan i listopad tekuće godine i za svaki su osigurana dva autobusa za 100 osoba. Program izleta provodi se u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Osijek, a obuhvaća prijevoz autobusom, hranu (doručak i ručak), sportske vježbe na bazenu ili obilazak grada Orahovice, zdravstvene radionice s temama brige za svoje zdravlje te zdrava prehrana i hortikultura, a na kraju programa pripremljena je i plesna aktivnost. Sve aktivnosti su za sudionike besplatne.

Sto umirovljenika stiglo je danas (petak) u Orahovicu u Centar za edukaciju “Merkur”, a odmah nakon prve radionice imali su gosta iznenađenja, naime posjetio ih je gradonačelnik grada Osijeka Ivan Radić u društvu pročelnice Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romane Kovačević.

Gradonačelnik i pročelnica porazgovarali su s umirovljenicima i saslušali njihova pitanja, a potom im se prigodno i obratili. Gradonačelnik Ivan Radić naglasio je kako Grad itekako brine za svoje umirovljenike u svim pogledima te kako je organizacija ovakvih aktivnosti samo jedna od gradskih mjera kroz koje se brine o sugrađanima starije životne dobi.

-Iznimno mi je drago da su naši umirovljenici danas u Orahovici u velikom broju i da smo uspjeli realizirati ovaj izlet koji njima jako puno znači. Mi kao Grad za umirovljenike u ovoj godini izdvojili smo 915 tisuća eura što je čak 33 posto više nego 2021. godine kada sam postao gradonačelnik. Za naše umirovljenike smo uveli plesnjake, imamo organizirane obljetnice 50 godina braka, a rekao bih da imamo i najzabavniji ispraćaj stare i doček nove godine za umirovljenike i pozivam ih sve da se i ove godine prijave. Ono što smo novo uveli je ovaj izlet u Orahovicu koji će postati redovan i stalan – rekao je gradonačelnik Radić.

Izdvojio je još noviteta za umirovljenike te za njih novi porast božićnica i uskrsnica.

-U suradnji s Osječko-baranjskom županijom proširivat ćemo Dom za starije i nemoćne osobe, a mi smo u svom proračunu za projektiranje i izgradnju izdvojili 5 milijuna eura. Zatim, u Omišlju na otoku Krku smo u potpunosti otkupili naše izletište koje će biti isprojektirano i na njemu će biti odrađeni radovi, a potom će isto biti također dostupno umirovljenicima za njihove izlete. Moram naglasiti kako smo ove godine obuhvatili rekordan broj umirovljenika s božićnicama i uskrsnicama i one su bile rekordnog iznosa, a božnica 2024. i uskrsnica 2025. bit će još i veća za umirovljenike – zaključio je Radić.

Pročelnica Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romana Kovačević naglasila je kako je ovo prvi izlet za umirovljenike, a novi tek slijede.

-Ovo je prvi od tri ove godine i naravno za ostale pozivamo i ostale osječke umirovljenike da se pridruže i uživaju u ovom prekrasnom Centru i gradu Orahovici. Ponavljam, sve je ovo besplatno za naše umirovljenike i presretni smo što smo osobno vidjeli koliko im sve ovo znači – rekla je pročelnica Kovačević.

Veliku pomoć dalo je Gradsko društvo Crvenog križa Osijek pa je tako umirovljenike pozdravila i ravnateljica Društva Martina Hećimović izrazivši veliko zadovoljstvo ovom suradnjom.

-Pružili smo sve mogućnosti našim umirovljenicima, nažalost vrijeme nas nije poslužilo pa ne možemo obići ljepote grada Orahovice, ali u Centru ćemo im pružiti svu moguću zabavu, od bazena do plesa pa sve do korisnih radionica. Ovo je dokaz da su ovakvi izleti za njih odlično rješenje za životno opuštanje – rekla je Hećimović.

Umirovljenici doista uživaju u izletu, a potvrdila je to i umirovljenica Emilija Stević.

-U Orahovici je uvijek lijepo i evo svi smo sretni što nam je sada Grad Osijek pružio tu priliku da besplatno možemo ići i proći sve ove aktivnosti. Mi koji smo sada na prvom izletu, svakako ćemo prenijeti i svima ostalima da ovo iskoriste i uživaju, a od srca hvala Gradu Osijeku i Crvenom križu što nas časte i pružaju nam ovaj predivan izlet koji nam jako dobro dođe da se malo opustimo – rekla je Emilija.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content