Grad Orahovicu posjetio počasni konzul Gruzije u Hrvatskoj Marino Franinović

U gradu Orahovici danas (srijeda) boravio je počasni konzul Gruzije u Republici Hrvatskoj Marino Franinović, kojeg je dočekao gradonačelnik Orahovice Saša Rister na radnom sastanku te obilasku grada.

Cilj posjeta je suradnja na obnovljivim izvorima energije na području grada Orahovice.

– Prije svega moram reći da mi je bila izuzetna čast biti domaćin počasnom konzulu Gruzije u Republici Hrvatskoj Marinu Franinoviću. Tema našeg sastanka bila je realizacija projekata u domeni obnovljivih izvora energije na području grada Orahovice, a razgovarali smo i o mnogim drugim mogućim suradnjama na projektima na području našega grada. Obišli smo grad, upoznao sam ga sa završenim projektima i onima koji su fazi realizacije te projektima koje planiramo realizirati, pokazao prirodne ljepote, prije svega naše Jezero te poduzetničku zonu. Konzul je bio oduševljen viđenim, tim više što je prvi put boravio u Orahovici – kaže gradonačelnik Saša Rister

Posjet pocasnog konzula Gruzije Orahovici 11

Gradonačelnik također ističe kako se nada da će ova suradnja donijeti puno gradu Orahovici i Virovitičko-podravskoj županiji. 

– Gruzija nas vidi kao potencijalne partnere na projektima jer su uvidjeli da u našoj Poduzetničkoj zoni ima čestica gdje bi mogli realizirati projekte u domeni obnovljivih izvora energije, a u blizini je i naša solarna elektrana. Dogovor je da održimo još nekoliko sastanaka, a prvi će biti već za nekoliko dana kada će konzul doći sa stručnim suradnicima i razgovarat ćemo  konkretno o potencijalnim ulaganjima ulagača s područje Gruzije u obnovljive izvore energije. Iskreno se nadam da ćemo ostvariti suradnju koja će zasigurno biti na dobrobit svih nas koji živimo u Orahovici, ali i na području cijele županije – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content