Grad Orahovica raspisao Javni poziv za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva grada u 2024. godini

Grad Orahovica raspisao je Javni poziv za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva grada u 2024. godini.

Predmet ovog Javnog poziva je dodjela bespovratnih potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva grada kojim se provode mjere s ciljem jačanja poduzetnika na tržištu te podizanja razine poduzetničkih znanja i vještina.

U okviru Javnog poziva moguće je realizirati četiri mjere i to potporu za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika, za nabavu i ugradnju novih strojeva i opreme, nova zapošljavanja te sufinanciranje zakupa poslovnog prostora u Poduzetničkom inkubatoru.

-Korisnici potpore mogu biti postojeći, novi mikro i mali poduzetnici te obrtnici koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu sa sjedištem na području grada Orahovice i koji imaju minimalno 50 posto zaposlenih radnika s prebivalištem, odnosno boravištem na području grada Orahovice. Pod obrtnicima se podrazumijeva fizička osoba koja obavlja djelatnost obrta, sporednog zanimanja te domaće radinosti registriranih sukladno Zakonu o obrtu. Paušalni obrti nisu prihvatljivi prijavitelji – stoji između ostalog u Javnom pozivu.

Ukupno raspoloživa sredstva namijenjena za dodjelu potpora po ovom javnom pozivu iznose 35 tisuća, a jedan poduzetnik može se prijaviti za više mjera i ostvariti pravo na maksimalan iznos potpore ne veći od pet tisuća eura.

Prijave se mogu poslati do utorka, 2. listopada, a sve detalje i kako se prijaviti možete pogledati OVDJE. 

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content