Gimnazija Petra Preradovića Virovitica školsku godinu 2024./25. započela s 98 novih učenika

Novu školsku godinu Gimnazija Petra Preradovića u Virovitici započela je s ukupno 378 učenika, a od toga je 98 učenika koji su upisali prvi razred.

Većinu, odnosno 55 posto učenika dolazi iz Virovitice, dok njih 45 posto dolaze iz Virovitičko-podravske i drugih županija, rekao nam je ravnatelj Gimnazije Kristijan Gostimir napomenuvši da ukupni broj učenika čine i učenici Srednje glazbene škole Jana Vlašimskog iz Virovitice iz koje opće obrazovne predmete u prvoj godini prati sedam učenika, dok ih u višim godinama prati njih 18.

-Ova škola je jedina srednja škola u Virovitičko-podravskoj županiji koja provodi tri programa, opći, jezični i prirodoslovno-matematički, s tim da opća gimnazija ima dva odjeljenja koja okupljaju ukupno 44 učenika, jezičnu gimnaziju čini 21 učenik, a najviše ih ide u prirodoslovno matematičku, ukupno njih 26, za što smo dobili odobrenje iz Virovitičko-podravske županije – napomenuo je Gostimir.

IMG 9979

Istaknuo je da Gimnazija već duže vrijeme uz redovni, provodi i izborni i fakultativni program.

-To se pokazalo kao dobar potez jer odaziv učenika je uistinu velik, a o provođenju nastave brine ukupno 36 nastavnika, njih 28 kojima je matična škola gimnazija, dok njih osam dolazi iz drugih matičnih škola. Ta široka lepeza znanja pokazala se jako dobrom, naši učenici tradicionalno pokazuju najbolje rezultate, kako na natjecanjima, tako i na kasnijim fakultetima. Zasluga je to učenika i njihovih roditelja, ali i naših djelatnika. Svima njima želim uspješan početak nove školske godine – rekao je ravnatelj Kristijan Gostimir.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content