FOTO Ante Blažević, Gabrijela Knežević te Oliver Orešić i Dubravka Mesec pobjednici su 32. Međugraničnog polumaratona Virovitica – Barcs

Sportske zajednice pograničnih gradova Virovitice i Barcsa danas (subota) su po 32. put organizirale međugranični polumaraton Virovitica – Barcs. Start ovogodišnjeg polumaratona bio je na gradskoj šetnici ispred virovitičke Gimnazije Petra Preradovića.

U okviru polumaratona bile su organizirane dvije utrke: prva od Virovitice do Barcsa u dužini od 21,1 km te od graničnog prijelaza Terezino Polje do Barcsa u dužini od 3,2 km.

– Zadovoljni smo odazivom trkača. Na utrku se prijavilo više od 200 trkača. Ulaskom Hrvatske u Schengensku uniju olakšana nam je organizacija utrke jer više nema granične kontrole – izjavio je uoči utrke tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović.

Vrijeme je poslužilo atletičare, pa su bez većih problema svladali dionice za koje su se prijavili. U utrci je uspješno sudjelovao virovitičko-podravski župan Igor Andrović, koji je u svojoj kategoriji zauzeo treće mjesto.

Medalje i pehare najboljim sudionicima uručili su zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac i predsjednik Sportske zajednice grada Barcsa Zoltan Varga.

U apsolutnoj kategoriji, u utrci na 3,2 km, pobijedili su Gabrijela Knežević i Ante Blažević, oboje članovi Atletskog kluba “Virovitica”, dok su u utrci na 21,1 km apsolutni pobjednici bili Oliver Orešić i Dubravka Mesec.

Posebne pehare dobili su najmlađi i najstariji sudionici utrke. Najmlađi su bili Darma Rončević i Neo Čvek, dok su najstariji bili Eva Lutz i Zlatko Milošević.

– Ovo mi je 15. put da sudjelujem na ovoj utrci. Već 31 godinu uspješno se bavim atletikom zbog zdravlja, ali i iz ljubavi prema trčanju. Jučer sam proslavio 73. rođendan i to mi nije prepreka da se dalje uspješno bavim atletikom – rekao nam je Zlatko Milošević.

Sve rezultate utrke možete vidjeti ovdje

(icv.hr, mš, Foto: M. Šolc)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content