Eric Augusto Akassou podigao tribine na noge, Pitomačani nakon vodstva ‘nesretno’ izgubili od Rudeša

Diljem Hrvatske igrane su danas (srijeda) utakmice šesnaestine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, inače najmasovnijeg nogometnog natjecanja u Hrvatskoj. U akciji je bio i trećeligaš Pitomača koji se na svom travnjaku nadao pobjedi protiv Rudeša. U neizvjesnoj utakmici Pitomačani su na kraju ‘nesretno’ poraženi s minimalnih 2:1.

Ruke domaćih navijača visoko u zraku bile su već u četvrtoj minuti kada je Eric Augusto Akassou pospremio loptu u mrežu za početno vodstvo Pitomače, a cijela akcija krenula je nakon jednog bočnog proboja brzonogog Jakupeca.

Gosti su se ekspresno vratili u susret pogotkom Mihaela Stipića u 11. minuti, nakon jednog udarca u kojem je lopta, pogodivši domaćeg igrača u nogu, promijenila smjer i tako prevarila vratara Hrvoja Zdelara.

Nastavila se čvrsta igra na sredini terena, a pravih prilika u prvom dijelu gotovo da i nije bilo. Gostujući udarci, uglavnom s ruba 16 metara, završavali su u domaćem ‘bloku’, a sjajno je u dva navrata reagirao i domaći vratar Zdelar. Kod domaćina, igru su dirigirali Begović i Radinković, ali u napadu nije bilo prave završnice.

Nastavak susreta donosi dominaciju momčadi Ivana Presečana koja je bila puno konkretnija, a igra je dodatno živnula kada je na travnjak utrčao Brazilac Marlon umjesto Jakupeca u 54. minuti.

U 55. minuti dalekometnim udarcem pokušao je Begović, ali iznad vrata gostujućeg vratara Lukića. Nastavila se čvrsta igra, a onda u 76. minuti ‘hladan tuš’ za Pitomačane kada je nakon jednog ubačaja kuta i nekoliko ‘odbijanaca’, Zdelarovu mrežu pogodio Roko Brajković – 1:2.

U posljednih desetak minuta krenula je opsada gola Rudeša, pokušavali su Presečanovi igrači, ali nije išlo. Najbliži pogotku bio je Sandi Kovač čiji je pokušaj glavom završio pokraj vrata. Posljednju prigodu na utakmici imao je Lilian Jerome Robin koji je ‘lažnjakom’ izbacio gostujućeg braniča, ali je njegov pokušaj završio u rukama Lukića. Rudeš je tako izborio plasman u osminu finala Hrvatskog kupa.

Pitomača – Rudeš 1:2 (1:1)

Pitomača: Zdelar, Kajzogaj, Akassou, Jantol, Pavličević, Kovač, Babić, Jakupec, Matančić, Begović i Radinković. Trener: Ivan Presečan.

Rudeš: Lukić, Baltić, Srbljinović, Brajković, Stipić, Mašala, Doležal, Žutić, Tomečak, Šuver i Sabljić. Trener: Samir Toplak.

Gledatelja: 800.

Glavni sudac: Nikola Vuković (Osijek). Pomoćnici: Kruno Šarić (Županja) i Marijan Rebrina (Petrijevci). Četvrti sudac: Filip Cindrić (Nova Kapela). Delegat: Žarko Čanađija (Bjelovar). Kontrolor: Dražen Pejić (Vukovar).

Žuti kartoni: Kajzogaj (63′), Radinković (70′), Jantol (74′) i Marlon (82′) – Pitomača, Žutić (61′) i Limani (90+3) – Rudeš

Crveni kartoni:

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rajnović)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content