Dragovoljci UHBDDR-a Podružnice VPŽ, Kluba 50. samostalnog bataljuna Virovitica i Vukova iz Taborišta i ove godine sudjelovali na memorijalnom susretu hrvatskih branitelja u Peterancu

Članovi Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata – Podružnice Virovitičko-podravske županije, Kluba 50. samostalnog bataljuna Virovitica i Vukova iz Taborišta, jučer (subota) su već tradicionalno sudjelovali na 13. memorijalnom susretu hrvatskih dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata u Peterancu u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Memorijalni susreti svake se godine održavaju u spomen na nestale hrvatske branitelje Željka Hosjaka i Dražena Takača te poginulog hrvatskog branitelja Miroslava Blažeka.

Uz mimohod do spomenika hrvatskim braniteljima, položeni su vijenci i zapaljene svijeće svim žrtvama Domovinskog rata, a zatim je održana sveta misa u crkvi sv. Petra i Pavla u spomen na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Program je nastavljen druženjem i natjecanjem preko dvjesto sudionika u četiri sportske discipline, a organizirano je i razgledavanje maketarske izložbe postavljene i otvorene u zgradi Općine pod nazivom “Hrvatska vojska i policija u mjerilu”.

Na ovom memorijalu, koji trenutno okuplja najveći broj branitelja u ovom dijelu Hrvatske, ali i šire, članovi Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata iz VPŽ i ove su godine osvojili velik broj medalja i priznanja za sudjelovanje i podržavanje ovog memorijalnog turnira.

Dragovoljci iz Virovitice uživali su u druženju sa svojim suborcima iz cijele Hrvatske, kao i mještanima Peteranca koji su uvijek odlični domaćini.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

(www.icv.hr, jp, foto: Privatni arhiv, kckzz.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content