Donesen prijedlog kandidata za dodjelu stipendija VPŽ za učenike koji se obrazuju za zanimanja Poljoprivredni gospodarstvenik i Mehaničar poljoprivredne mehanizacije

U Maloj Sali Virovitičko-podravske županije, uz predsjedanje županijske pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Martine Bunić, Povjerenstvo za dodjelu stipendije Virovitičko-podravske županije za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva održalo je sastanak na kojem je donesen prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija na temelju Javnog natječaja Virovitičko-podravske županije.

Javni natječaj raspisan je na temelju Odluke o stipendiji Virovitičko-podravske županije za učenike koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva, odnosno za učenike 1., 2. i 3. razreda koji se obrazuju za zanimanja Poljoprivredni gospodarstvenik i Mehaničar poljoprivredne mehanizacije u školskoj 2024./2025. godini.

Povjerenstvo je na temelju Natječaja predložilo 10 učenika navedenih zanimanja koji bi za školsku 2024./2025. godinu primali stipendiju u iznosu od 67,00 eura, i to za 10 mjeseci, a stipendije će biti isplaćene nakon potpisivanje ugovora, počevši od rujna 2024. godine.

-Trenutno su nam određene srednje škole u padu s brojem učenika i na ovaj način željeli smo privući učenike te ih zainteresirati za ova deficitarna zanimanja. Naposljetku, poljoprivredna smo županija i u skladu s time potrebno je poticati učenike da upisuju ovaj smjer, bez obzira na druga deficitarna obrtnička zanimanja – rekla je županijska pročelnica Martina Bunić.

Prijedlog liste kandidata možete pogledati OVDJE.

(www.vpz.hr, Foto: A. Zeko)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content