DAN OPĆINE VOĆIN Svečana sjednica Općinskog vijeća: Protekle godine započeli projekti izgradnje doma za starije i uređenja voćinskih jezera

Jučer (petak), povodom proslave Dana općine i blagdana Male Gospe, u voćinskom Hrvatskom domu održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Voćina.

Svečanosti su nazočili brojni gosti među kojima su bili izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora i predsjednik HVIDR-e Republike Hrvatske, saborski zastupnik Josip Đakić; izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i virovitičko-podravski župan Igor Andrović; saborska zastupnica Vesna Bedeković; državna tajnica u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Sanja Bošnjak; načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Marcel Štrok; načelnik Policijske postaje Slatina Miroslav Babić; zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić; zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek-Golinac; načelnici općina s područja VPŽ te brojni drugi dužnosnici i predstavnici lokalne vlasti i zajednice. 

U ime Općinskog vijeća Općine Voćin nazočnima se obratio Đora Đorđević, zahvalivši svima na dolasku, a potom je načelnik općine Voćin Predrag Filić u svom govoru istaknuo ključne projekte koji su realizirani tijekom protekle godine, kao i one koji su u tijeku ili u planu.

IMG_8333

– Krajem prošle godine Općinsko vijeće usvojilo je rekordan proračun, na čemu zahvaljujem svim vijećnicima. U proteklih godinu dana započeli smo dvije velike investicije – izgradnju doma za starije i nemoćne te projekt na voćinskim jezerima ‘Rekreacijsko-turistički sadržaj Klokočevac’, koji uključuje restoran, smještajne kapacitete i uređenje jezera. Realizirali smo i nekoliko infrastrukturnih projekata poput pješačkih staza, ceste prema Prebendi te preuređenja dječjeg igrališta u Ćeralijama. U planu je izgradnja pješačke staze od centra Voćina do Geo-info centra te obnova crkve u Ćeralijama.

Posebno zahvaljujem našem županu Igoru Androviću, koji nas kontinuirano podržava, našim saborskim zastupnicima Josipu Đakiću i Vesni Bedeković na njihovom političkom angažmanu, kao i državnoj tajnici u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Sanji Bošnjak. Zahvaljujem i svim našim dužnosnicima u Zagrebu, jer bez te sinergije lokalne, županijske i državne vlasti, općine poput Voćina ne bi mogle realizirati ovako velike projekte – istaknuo je načelnik.

Rad načelnika Filića i Općinskog vijeća pohvalili su i virovitičko-podravski župan Igor Andrović te saborski zastupnik Josip Đakić, koji su uputili čestitke povodom Dana općine i blagdana Male Gospe.

IMG_8359

– Voćin je danas jedno od najvećih gradilišta u našoj županiji, na čemu vam čestitam. Pokazujete brigu za najmlađe, poduzetnike, učenike i starije koji su nam ostavili ovo naslijeđe. Općina Voćin će uvijek imati potporu Županije, Vlade, saborskih zastupnika i dužnosnika iz Zagreba jer to zaslužuje svojom poviješću i sadašnjošću. Svim žiteljima želim sretan blagdan Male Gospe i Dan općine – rekao je Igor Andrović.

– Često dolazim ovamo i uvijek vidim napredak, što me izuzetno veseli. Voćin mora biti jedan od bisera naše županije. Drago mi je čuti da općina spremno dočekuje svaki natječaj s pripremljenom dokumentacijom, što ubrzava njihove projekte. Čestitam vijećnicima i načelniku Filiću na uspjesima, a ja, zajedno s kolegicom Bedeković i državnom tajnicom Bošnjak, stojim vam uvijek na raspolaganju. Čestitam vam Dan općine i želim vam puno uspjeha u daljnjem radu. Zajedno za dobrobit Voćina – rekao je Josip Đakić.

IMG_8366

Na svečanoj sjednici uslijedila je dodjela javnih priznanja Općine Voćin, a dobitnike možete pogledati ovdje.

Na kraju svečane sjednice, najmlađi članovi Kulturno-umjetničke udruge Voćin, dječja folklorna skupina, uveličali su događaj svojim nastupom. U večernjim satima, proslava Dana općine Voćin nastavila se koncertom Tomislava Bralića i klape Intrade na Trgu Gospe Voćinske.

(icv.hr, adf, Foto: D. Fišli, ustupljene fotografije)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content