Bogat program proslave Međunarodnog dana starijih osoba uz sport, kulturu i poeziju u Virovitici

Nakon prošlotjedne posjete Gradskom muzeju i razgledavanja franjevačke riznice, nastavlja se izuzetno bogat i raznovrstan program kojim Matica umirovljeničkih udruga VPŽ obilježava 1. listopada – Međunarodni dan starijih osoba.

Sutra će se, pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice, na prostoru perivoja grofa Pejačevića kod fontane održati kulturno-zabavni program, nakon čega slijede sportsko-rekreativna nadmetanja u nekim starim, već pomalo zaboravljenim igrama.

Više od 200 umirovljenika natjecat će se u disciplinama poput balinčeka, bacanja kolutova, nošenja košare na glavi, brzog hodanja i viseće kuglane. Najuspješniji sudionici osvojit će sportska odličja, a najstariji rekreativci primit će prigodne poklone. Istovremeno, svi zainteresirani moći će besplatno provjeriti krvni tlak i razinu šećera u krvi. Program započinje u 10 sati.

Također, od danas pa sve do subote, 5. listopada, Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica omogućuje besplatno jednogodišnje članstvo svim umirovljenicima. Višednevno obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba završit će u srijedu, 2. listopada, u 18 sati poetsko-glazbenom večeri u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica.

Na tom događanju, 25 pjesnika-umirovljenika s područja Virovitičko-podravske županije predstavit će svoje pjesme, što će ujedno biti i njihov posljednji susret prije skorašnje promocije prve zajedničke zbirke, realizirane u sklopu projekta „Stih + stih = zbirka“.

(icv.hr, tm)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content