Boćari Dalmatinca iz Bukvika osvojili Kup Slavonije i plasirali se na državnu završnicu

U Velikim Zdencima održano je izlučno natjecanje boćara pod nazivom Kup Slavonije na kojem su nastupila dva kluba s područja Virovitičko-podravske županije, Boćarski klub Dalmatinac iz Bukvika i Doljani iz Orahovice.

Uspješniji su bili Bukvičani koji su na kraju i osvojili prvo mjesto te se plasirali na državnu završnicu Hrvatskog kupa. Dalmatinac je u prvom kolu svladao BK Smrik s 9:4, a Doljani Lipik s 11:3. U poluzavršnici međusobno su se sastali Dalmatinac i Doljani, a Bukvičani su bili bolji s ukupnih 9:3. U Velikom finalu Dalmatinac je s uvjerljivih 10:5 svladao Brlićku i tako osvojio Kup Slavonije i plasman na državnu završnicu.

Dalmatinac 2

Za Dalmatinac su u Velikim Zdencima nastupili Petar Kojić, Dinko Jukić, Branko Koić i Marko Zuanović.

-Ponosni smo na ovaj veliki uspjeh i zaista od srca čestitam ekipi na sjajnom nastupu. Mali smo klub iz malog mjesta, ali pokazali smo da se u Bukviku igra vrhunsko boćanje i da imamo vrhunske igrače, a posebno nas krasi taj timski duh koji uvijek donosi rezultat. Još ćemo saznati gdje se igra državna završnica, ali ono što je sigurno, naši dečki će ponovno dati sve od sebe i kako god završilo, već sada su veliki pobjednici – rekao je predsjednik BK Dalmatinac Jurica Kraljik.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content