3. NL SJEVER Može li Virovitica prekinuti niz Pitomače od pet uzastopnih pobjeda u međusobnim susretima?

U subotu, 14. rujna u 16:30 sati, na terenu Sportskog centra Vegeška u petom kolu 3. nogometne lige Sjever na rasporedu je županijski nogometni derbi. Momčad Virovitice ugostit će ekipu Pitomače.

Za oba suparnika pobjeda bi imala veliko značenje. Virovitica je u dosadašnjem dijelu natjecanja osvojila samo bod. U prvom kolu na svom terenu remizirala je sa Slatinom. Zatim su slijedila tri poraza od međimurskih momčadi, gostujući kod Dinama u Domašincu i kod Poleta u Svetom Martinu na Muri te domaći s Graničarom iz Kotoribe.

-Momčad Pitomače je u ovom susretu veliki favorit. Ima odlično posložen igrački kadar, što je pokazala u srijedu u utakmici Hrvatskog kupa protiv Rudeša. Ipak, mi se ne predajemo unaprijed. Odličan otpor, koji smo pružili na gostovanju kod prvaka Poleta, budi optimizam pred ovaj županijski derbi – u najavi nam je rekao trener Virovitice Krešimir Crvenka i pozvao navijače u što većem broju.

Nogometaši Pitomače nakon domaćeg prvenstvenog poraza od Međimurja iz Čakovca, u susretu šesnaestine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa odigrali su odlično s prvoligašem Rudešom, ali gosti su znali iskoristiti dvije pogreške igrača Presečanove momčadi te su došli do pobjede 2:1.

-Nakon utakmice s Rudešom nemamo puno vremena za odmor. Moramo se vratiti u prvenstveni ritam. U subotu nas čeka gostovanju u Virovitici. Domaći nogometaši pokušat će svim silama doći do pozitivnog rezultata. Naš cilj se zna, u svakoj utakmici idemo na pobjedu pa će tako biti i u županijskom derbiju – zaključio je trener Pitomače Ivan Presečan.

Podsjetimo, u posljednjih pet prvenstvenih i kup utakmica ova dva suparnika nogometaši Pitomače imaju niz od pet pobjeda stoga bi trebali biti izraziti favoriti u subotnjoj utakmici. Ipak, svaka utakmica nosi nešto novo, a svakako treba uzeti u obzir da će zbog kiše teren biti težak za igru.

Županijski derbi na Vegeški sudi Tomislav Hlevnjak iz Herešina, pomoćnici su Ivan Iveljić iz Kamešnice i Karlo Gjurašin iz Koprivnice, dok će ulogu delegata obnašati Dejan Kovač.

(www.icv.hr, mš)

3. NL 5. kolo

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content