24. DANI SLAVONSKE ŠUME Od fotografskih izložbi i predavanja o parkovima prirode do sportskih natjecanja i koncerta Zlatka Pejakovića

Tradicionalni Dani slavonske šume godinama su prepoznatljiva turistička, gospodarska, kulturna, ekološka, znanstvena, gastronomska, zabavna i sportska manifestacija.

Svake godine na njoj se okupi stotinu sudionika i više tisuća posjetitelja, a to neće izostati niti ove godine jer izlagači i sudionici 18. obrtničkog sajma pripremaju bogatu i raznoliku gastronomsku ponudu te autohtone proizvode, kojih u Slavoniji ne nedostaje. Središnji dan manifestacije je subota, 14. rujna kada će biti održano tradicionalno natjecanje profesionalnih/šumskih radnika sjekača kao i natjecanje u prerezivanju trupaca dvoručnom pilom „amerikankom“.

Upravo taj dan svi putovi vodit će u Perivoj Pejačević, no sama manifestacija započet će nekoliko dana ranije, točnije u utorak 10. rujna, izložbom fotografija „Šuma okom šumara”, nakon koje će biti održano predavanje o blagu Lijepe naše – Parku prirode Papuk i Velebit.

Srijeda je rezervirana za sport i događaj pod nazivom „Biciklom kroz slavonske šume”.

Da manifestacija ima i ekološku notu dokazuje i akcija sadnje kontejnerskih sadnica hrasta lužnjaka koja će biti održana u četvrtak u Perivoju Pejačević, a u nju će biti uključeni i učenici OŠ Dore Pejačević Našice. Večer će obilježiti još jedna izložba na temu šume, a petak je rezerviran za stručni dio tijekom kojega će, između ostaloga, biti održan aktualni sat šumarstva.

Ovogodišnju manifestaciju završit će koncert Zlatka Pejakovića, u subotu 14. rujna od 20 sati na pozornici pokraj dvorca Pejačević.

Organizatori manifestacije su Grad Našice, Turistička zajednica Grada Našica i Hrvatske šume Uprava šuma podružnica Našice.

(icv.hr, nasice.hr)

Dani slavonske sume 2024 PLAKAT page 0001 Custom

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content