2. ŽNL ZAPAD Podjela bodova u derbiju kola, Kladare preuzele vodeću poziciju: Plavi pobijedili sami sebe na gostovanju u Okrugljači

U derbiju 5. kola 2. ŽNL Zapad u Turnašici su snage odmjerili istoimena domaća momčad i Gradina. U utakmicu su bolje ušli gostujući nogometaši koji su poveli nakon 12 minuta igre golom Saše Ivoševića, a na 0:2 nakon nešto više od pola sata igre povisio je Slavko Jagarinac. Domaća momčad uspjela je smanjiti do odlaska na odmor. U 38. minuti za 1:2 pogodio je Hrvoje Kovač iz kaznenog udraca, a u nastavku je Turnašica uspjela u potpunosti preokrenuti rezultat. Prvo se za izjednačenje pobrinuo Dubravko Jakupec koji je bio strijelac u 55. minuti, dok je u 77. za 3:2 pogodio Petar Škrinjar. Imali su domaćini prednost na svojoj strani sve do 85. minute kada je konačnih 3:3 postavio Ivošević svojim drugim golom, ovog puta iz kaznenog udarca.

Kladare su i u utakmici protiv Otrovanca nastavile svoj pobjednički niz, iako su gosti poveli u 23. minuti golom Tina Pintara. U posljednjim trenucima prvog dijela Mateo Malvić bio je strijelac za 1:1, a na samom otvaranju nastavka domaćini su s tri gola riješili pitanje pobjednika. U 47. minuti strijelac je bio Ivan Debeljak, u 53. Dario Erhatić, a u 58. Dominik Maresić. Otrovanec je smanjio u 67. minuti golom Mateja Tkalčeca, a mreže su potom mirovale do kraja utakmice. 

Do pobjede je došla Stara Brezovica koja je ugostila Bušetinu 1947. I u ovoj je utakmici povela momčad koja je na kraju poražena, a strijelac za 0:1 bio je Martin Brlas u 17. minuti. Četiri minute kasnije izjednačio je Marko Čađavčan iz kaznenog udarca, da bi nekoliko trenutaka prije odlaska na odmor za 2:1 pogodio Josip Brođanac. Uspjela je Bušetina doći do izjednačenja u nastavku, stvari na početak vratio je Petar Ivšić u 51. minuti, a sva tri boda domaćinima je osigurao Patrik Božić u 78. minuti utakmice.

Susreli su se ovog vikenda ŠN Graničar Okrugljača i Plavi iz Jugovog Polja, a i u ovom su dvoboju do bodova došli domaćini. Zanimljivo je da igrači ŠN Graničar Okrugljače u ovom dvoboju nisu pogodili mrežu, no zato su to u dva navrata učinili gostujući igrači. Prvo je svog vratara matirao Ivan Ćusak u 27. minuti, a potom i Matej Kruhoberec u 88. minuti utakmice. 

tablica 26

(www.icv.hr, mra, foto: ilustracija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content