2. ŽNL ZAPAD Gradina uvjerljiva u prvom kolu: Plavi slavili u Otrovancu, podjela bodova u Okrugljači

Odigrane su prve utakmice nove sezone 2. ŽNL Zapad.

Najuvjerljiviju pobjedu ostvarila je Gradina koja je na domaćem terenu ugostila Bušetinu 1974. Već nakon šest minuta igre domaćini su došli do vodstva zgoditkom Marija Jozića, no uspjeli su gosti izjednačiti nakon pola sata igre zahvaljujući Karlu Zelenbrzu. Izjednačenje nije dugo trajalo, u 39. za novo vodstvo Gradine pogodio je Tihomir Šarić, a utakmica je bila riješena u nastavku. Prvo je Jozić svojim drugim golom povisio na 3:1, a preostala tri zgoditka djelo su Slavka Jagarinca kojemu je za “hat-trick” trebalo svega pet minuta. Pogađao je mrežu u 63., 66. i 68. minuti.

Slavili su i Plavi iz Jugovog Polja na gostovanju u Otrovancu. Raspoložen je bio Željko Gojmerac koji je matirao domaćeg vratara u 19., 36. i 57. minuti za 0:3, vratili su se domaćini u utakmicu golom Marka Živka u 70. i autogolom Mateja Kruhobereca u 80. minuti, no pobjedu gostiju i 89. minuti potvrdio je Matej Prpić.

U Okrugljači su ŠN Graničar Okrugljača i Stara Brezovica podijelili bodove. Mreže su mirovale sve do posljednjih trenutaka prvog dijela kada je Marko Lukačević doveo goste u vodstvo, a preostali golovi postignuti su u uvodnim minutama drugog poluvremena. Alen Fučkar izjednačio je u 55., dvije minute kasnije Ivan Zadecki još jednom dovodi goste u prednost, a u 61. minuti konačan rezultat postavio je Valentino Pavlak. Obje momčadi kraj utakmice dočekale su s igračem manje. U 43. je kod gostiju isključen Stjepan Brođanac, a minutu kasnije kod domaćina vratar Marin Posavec, tako da je na vrata stao igrač Mario Lebinac.

Jedan zgoditak bio je dovoljan Kladarama da u povratničkoj natjecateljskoj sezoni dođu do prvih bodova. Utakmicu u Turnašici riješio je Dominik Maresić u 55. minuti.

tablica

(www.icv.hr, mra, foto: NK Bušetina 1947.)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content