2. HRL SJEVER “Lavice” vodile gotovo cijeli susret pa u posljednje dvije minute ostale bez bodova: Pogodak odluke postigla Tena Jurlina, Slatinčanka u redovima Podravke 2 Lino

U napetoj i dramatičnoj utakmici 1. kola 2. Hrvatske rukometne lige Sjever, rukometašice 1234 Virovitice nes(p)retno su ostale bez bodova u ogledu s Podravkom 2 Lino na domaćem terenu, u dvorani OŠ Ivane Brlić-Mažuranić. Od samog početka igralo se dinamično, uglavnom gol za gol, tako da se niti jedna ekipa nije uspjela rezultatski odvojiti tijekom svih 60 minuta.

Nakon početnog vodstva Podravke, virovitičke “lavice” došle su do prednosti od jednog zgoditka kojeg su održavale kroz prvi dio utakmice, a prva osjetnija prednost bila je +3 u 20. minuti susreta kada je rezultat glasio 14:11. Otvorila se tu prilika da 1234 Virovitica dođe do još kojeg zgoditka i mirno dočeka poluvrijeme, no nekoliko promašenih “zicera” i raspoložena Lucija Horvat na golu omogućili su gošćama da zaostatak ponovno vrate na -1 (17:16).

Drugo poluvrijeme donijelo je još intenzivniju borbu, no “lavice” su i dalje čuvale prednost na svojoj strani. Odličnu utakmicu odigrale su i domaće vratarke Lorena Ariana Volenik i Ela Hajmaši koje su u ključnim trenucima “zaključale” svoja vrata, no i gostujuća momčad imala je svoje adute na golu koje su susret držale u neizvjesnosti.

U 41. minuti golom Nike Deskar sa sedam metara 1234 Virovitica došla je do +2 (23:21), no šest minuta kasnije Podravkašice dolaze do tek drugog vodstva na susretu (24:25). Niti tu nije bio kraj uzbuđenjima i ušlo se u ludih završnih deset minuta. Najefikasnija igračica u domaćim redovima- Nika Deskar, zatresla je mrežu za 27:26, potom s tri vezana gola Podravka 2 Lino dolazi do +2 (27:29) u 51. minuti, no istom mjerom su uzvratile i “lavice” te se u posljednje četiri minute ušlo s +1 za domaće igračice (30:29). U 58. minuti i dalje je prednost bila na strani Virovitičanki (31:30), no u samoj završnici Koprivničanke su si osigurale dva boda na startu sezone. Prvo je za izjednačenje pogodila Jana Miklić, a potom je Tena Jurlina pogodila za 31:32 i rezultat koji je ostao do samog kraja. Imala je 1234 Virovitica napad za izjednačenje, no Antea Marijanović uspjela je sačuvati svoju mrežu.

– Želim prvo čestitati svojim djevojkama koje su odigrale odličnu utakmicu i jedino je nedostajalo malo sreće da dođemo do bodova jer im se uistinu nema što zamjeriti. Svaka od njih bila je na pravoj razini, imali smo svoje šanse i da smo realizirali još koji zicer koji smo imali trebalo je biti drugačije. No što je tu je, znamo koji su naši ciljevi i koje su naše mogućnosti, a ovo je bio tek prvi korak na tom putu- izjavila je trenerica Helena Rončević.

Unatoč tijesnom porazu, rukometašice 1234 Virovitice pokazale su iznimnu borbenost i odličan rukomet. Sjajna timska igra, odlične reakcije u obrani te precizni šutovi ostavili su pozitivan dojam na domaće navijače što sigurno veseli za nastavak natjecanja.

Uz Niku Deskar koja je postigla devet zgoditaka treba istaknuti i standardno dobre Maju Mlinarić i Tenu Mioč Cabadaj koje su postigle šest, odnosno pet pogodaka. 

U idućem kolu virovitičke rukometašice gostuju kod Multinorm Cerne.

(www.icv.hr, mra)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content