2. HRL SJEVER “Lavice” u posljednjoj dionici prelomile utakmicu i došle do bodova protiv Multinorm Cerne: Nika Deskar najefikasnija u prvoj ligaškoj pobjedi ove sezone

Virovitičke rukometašice jučer su uspješno odradile prvo gostovanje u novoj sezoni 2. HRL Sjever protiv Multinorm Cerne. Nakon uvodnih 60 minuta igračice Multinorma bile su prve na tablici zahvaljujući uvjerljivoj pobjedi protiv Vinkovaca, dok su “lavice” nakon minimalnog poraza protiv Podravke 2 Lino kod kuće tražile prve bodove.

Da će i ovaj susret biti neizvjestan vidjelo se u već u uvodnim minutama susreta. Nakon početnog zaostatka od 1:0 i 2:1 igračice Helene Rončević s dva vezana gola preuzele su minimalnu prednost koja je na strani 1234 Virovitice bila sve do 12. minute i rezultata 7:8. Dvama golovima Vlatke Josipović, koja je bila najefikasnija u domaćim redovima s 14 pogodaka, Multinorm je poveo 9:8, istom mjerom uzvratila je Maja Mlinarić za 9:10, a u posljednjih pet minuta serijom 5:2 igračice Multinorma osigurale su si dva gola prednosti na poluvremenu 18:16.

“Lavice” nisu posustajale niti su gubile korak s domaćom ekipom jer uvodni dio drugog dijela također se igrao u egalu, no zatim su se domaće rukometašice, u 43. minuti, odvojile na tri gola prednosti. U posljednjih 15 minuta ušle su tako Virovitičanke s -3 (25:22), ali završnicu utakmice gošće su odradile odlično te su serijom 2:7 prelomile susret u svoju korist. U konačnici je rezultat glasio 27:29 za 1234 Viroviticu.

Najefikasnija u redovima “lavica” bila je Nika Deskar koja je postigla sedam zgoditaka, a pratile su ju Maja Mlinarić i Tena Mioč-Cabadaj s po pet pogodaka.

U idućem kolu Virovitičanke će na domaćem terenu ugostiti ekipu Vinkovaca.

MULTINORM CERNA – 1234 VIROVITICA 27:29
1234 Virovitica: Lorena Ariana Volenik, Ela Hajmaši, Korina Velić 3, Lukrecia Veršec 3, Jelena Pratljačić 1, Klara Crnoja, Marija Roberta Magić 1, Nina Ferić, Nika Deskar 7, Ena Jug 1, Nikolina Jezerčić 1, Vanesa Prpić 2, Antonela Brlas, Tena Mioč Cabadaj 5, Maja Mlinarić 5, Ela Hajmaši, trenerica: Helena Rončević.

tablica 25

(www.icv.hr, mra, foto: ilustracija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content