VUF 2024. Započeo Virovitički ulični festival: Posjetitelji uživali u čarima ulične umjetnosti, bogatom cirkuskom programu i inovativnim nastupima

Virovitica će se i ovog Rokova transformirati u živahnu pozornicu za ulične umjetnike u sklopu Virovitičkog uličnog festivala – VUF. Ovaj jedinstveni festival, koji započinje svaki dan u 18:30 sati, donosi na ulice grada spektakularne nastupe žonglera, hodača na štulama, cirkusanata, klaunova, bubnjara, zračnih akrobata i mnogih drugih talentiranih izvođača.

VUF je već tradicionalno dio Rokova, a ove godine donosi nevjerojatnu kombinaciju novih i uzbudljivih umjetničkih izraza, obećavajući nezaboravnu zabavu za sve posjetitelje, o čemu nam je više rekao jedan od organizatora VUF-a Matija Vuletić iz samoborske Cirkulture.

– Ove godine pripremili smo cirkuske predstave kao što su Đon Kesten šou, Kesten i papaja i predstava El Krik s klaunom Ludekom. Izdvojio bih i predstavu skupine Cirkus Punkt “U mojim snovima”, koja će se održati u petak, 16. kolovoza uz Marijanu Matoković, klaunicu umjetnicu. Jedna od okosnica VUF festivala je VUF kabaret. Nazvali smo ga VUF kabaret jer je tradicionalan i uključuje umjetnike koji nastupaju na ovogodišnjem festivalu. Tema će biti “Plaža kabaret” i uključivat će animatore, motociklističke akrobate i štulaše. Nadamo se da će publika uživati u cijelom bogatom programu ovogodišnjeg VUF-a – poručio je M. Vuletić.

U čarima ulične umjetnosti, bogatom cirkuskom programu i inovativnim nastupima prvog dana Rokova uživali su brojni posjetitelji što možete pogledati u našoj fotogaleriji. 

(www.icv.hr, žđl, foto: Kristijan Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content