Vodite računa o detaljima: Mali dodaci koji čine razliku

Kada je u pitanju uređenje doma, često su male stvari te koje ostavljaju najveći dojam. Iako velike renovacije mogu značajno promijeniti cjelokupni prostor, jeste li znali da manjim detaljima možete puno lakše i jednostavnije podići razinu uređenja i funkcionalnosti vašeg doma?

Ostanite s nama i obratite pozornost na te neizostavne detalje kojima možete kreirati privlačnije, ugodnije i udobnije okruženje u vašem domu.

Zamijenite stare comedy namještaja novima

Zamjena starih komada namještaja novima, primjerice u kuhinji ili kupaonici, u trenu može osvježiti izgled prostora. Odlučite se za neke od brojnih materijala dostupnih na tržištu i završnih obrada kako biste obogatili vaš stil uređenja. Neka bude u skladu s ostatkom vašeg namještaja, osobito u spavaćoj sobi koja predstavlja našu malu oazu mira. Primjerice, boju ručki uskladite s bojom boxspring kreveta.

Mijenjanjem ručki starim komadima namještaja možete udahnuti nov život. Ovo jednostavno uređenje može vašem prostoru dodati dašak elegancije ili modernosti, a da pritom ne potrošite hrpu novac. Samo, upamtite jedno: kako biste izbjegli mukotrpan posao krpanja rupa, prije odlaska u trgovinu dobro izmjerite sve i potražite one ručke koje će biti iste veličine kao i originalne.

Potražite ambijentalnu rasvjetu

Ambijentalna rasvjeta stvara toplu i primamljivu atmosferu, savršenu za posebne ukrase. Nježno osvjetljava prostoriju, ističući elemente dekoracije i dodajući dubinu bez preopterećenja osjetila. Upotrijebite svjetiljke, svijeće ili svjetiljke s mogućnošću prigušivanja kako biste poboljšali raspoloženje i istaknuli ljepotu svog prostora.

rasvjeta Custom
Viseća lampa Triobla Nature

Zamijenite jastučnice i deke

Tekstil igra ključnu ulogu u dodavanju topline i osobnosti vašem domu. Kolekcija jastuka u raznim teksturama, uzorcima i bojama može preoblikovati trenutni dizajn vaše dnevne ili spavaće sobe. Potražite zanimljive baršunaste jastučnice koje će tapeciranom krevetu dati novo ruho.

Navlake za poplune funkcionalan su način da ažurirate svoju posteljinu bez njezine potpune izmjene. Lako ih je pohraniti (za razliku od užasnih plahti) i obično se isporučuju s odgovarajućim podlogama, što omogućuje jednostavan način da još više promijenite svoj prostor.

Osim navlaka, jastučnica i deka, zavjese su također dovoljno cjenovno pristupačne da ih češće mijenjate tijekom godine. S obzirom na to da pokrivaju veće površine, sigurno će vam pomoći da u željenom stilu uredite prostor.

Uredite zidove

Prazni zidovi su propuštena prilika da izrazite svoj stil. Od uokvirenih umjetničkih djela i obiteljskih fotografija do ogledala i ukrasnih polica… mogućnosti su zaista beskrajne. Kreirajte na zidu malu galeriju i pokazati vaš osobni ukus. Ogledala su osobito praktična i, dakako, funkcionalna. Ona reflektiraju svjetlost i mogu vizualno učiniti prostoriju većom i svjetlijom. Raznoliku kolekciju ogledala, ali i ostalih dodataka za uređenje doma potražite na Namještaj Mima.

satovi Custom
Satovi iz PREMIUM kolekcije

Uključite zelenilo i cvijeće

Uključivanje biljaka i raznog cvijeća unosi dašak prirode u zatvorene prostore, poboljšavajući i estetiku i kvalitetu zraka. Postavite nekoliko lončanica na prozorsku dasku ili kupite viseće lončanice i objesite ih na zid ili pričvrstite za strop. U njih posadite puzavo cvijeće koje će sigurno svakom prostoru donijeti dozu živost.

Kupaonica je također idealno mjesto za određene biljke koje vole vlagu i tamu. Jedna od takvih biljaka je eukaliptus. U posljednje vrijeme pojavio se novi trend vješanja eukaliptusa za tuš koji je preplavio kupaonice. Tijekom tuširanja nastaje para koja oslobađa eterična ulja iz eukaliptusa. Ne samo da će zrak mirisati drugačije nego će ta eterična ulja prožeti vaše tijelo i um.

Biljke koje zahtijevaju malo održavanja poput sukulenata ili zračnih biljaka savršene su za one koji su tek ušli u svijet biljaka.

(promo)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content