Vladimir Župan dobitnik je Zahvalnice Grada Virovitice za nesebičan rad na aktivnostima namijenjenim umirovljenicima: “Nagrada potvrđuje da sam svoj volonterski rad uložio u nešto korisno”

Vladimir Župan iz Virovitice ovogodišnje je dobitnik Zahvalnice Grada Virovitice za nesebičan rad na brojnim aktivnostima namijenjenima umirovljeničkoj populaciji.

Rođen je 12. svibnja 1941. godine i završio je srednju Tehničku školu drvne industrije. Nakon sveukupno 40 godina radnog staža otišao je u zasluženu mirovinu. Svoje radno iskustvo započeo je u Novom Sadu u Drvnom kombinatu gdje je obavljao poslove tehničke pripreme od 1961. do 1963. godine. Nakon nepune tri godine rada i odsluženja vojnog roka vratio se u rodni grad i zaposlio u TVIN-u na radnom mjestu referenta prodaje gdje je radio od 1965. do 2002. godine.

Uz rad u TVIN-u bio je aktivni nogometaš, a završetkom igračke karijere član Uprave NK TVIN. Nakon što je otišao u mirovinu nastavio je s radom, doduše drugačije vrste, ali je time dodatno obogatio život te ostao aktivan. Tako je u dva mandata bio predsjednik Udruge umirovljenika grada Virovitice, odnosno od 2012. do 2020. godine, ali i nakon toga ostaje aktivan član spreman pružiti pomoć i podršku novoj predsjednici.

MOST IZMEĐU GRAĐANA I GRADSKE UPRAVE

Također je bio predsjednik Koordinacije umirovljeničkih udruga grada Virovitice, koja je zamišljena kao most suradnje između lokalne samouprave i devet umirovljeničkih udruga s područja grada Virovitice, odnosno savjetodavno tijelo gradonačelnika gdje se raspravlja o bitnim pitanjima i problemima vezanima uz umirovljeničku populaciju. Obnašao je i funkciju vijećnika Gradskog vijeća Virovitice te je kao takav sve svoje znanje, vještine, trud i angažman stavio na raspolaganje gradu u kojem živi, trudeći se pridonijeti boljitku svih građana, a osobito umirovljenika.

– Meni je ovo velika čast za osobni doprinos koji sam dao prvo kao sportaš i sportski djelatnik NK TVIN-a, zatim svojim radom 37 godina u TVIN-u. Odlaskom u mirovinu bio sam dva mandata predsjednik Udruge umirovljenika grada Virovitice te gradske koordinacije umirovljeničkih udruga. Nagrada potvrđuje da sam svoj volonterski rad uložio u nešto korisno – rezimirao je Vladimir Župan.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content