Virovitičanka Una Brkić Klubička u finalu koprivničkog turnira u dva seta slavila protiv Nore Pinkave

Na terenima Teniskog kluba Koprivnica proteklu subotu održano je otvoreno prvenstvo u tenisu za djevojčice i dječake do 8, 9 i 10 godina.

Na turniru je sudjelovala i devetogodišnja Virovitičanka Una Brkić Klubička, članica Teniskog kluba TVIN Virovitica. Na turniru su sudjelovale djevojčice i dječaci iz raznih teniskih klubova (Medveščak, Đurđevac, TVIN, Koprivnica, Prelog, Feniks, Radnik Križevci, Karlovac, Sirela, Feniks).

Prvo su odigrani svi susreti po skupinama (kvalifikacijski mečevi po sistemu “svatko sa svakim”), a nakon toga su mlade tenisačice i tenisači bili razvrstani u “Zlatnu”, “Srebrnu”, “Brončanu” i “Zelenu” skupinu.

U izuzetno jakoj konkurenciji mladih tenisačica Una je s tri pobjede u grupnoj fazi natjecanja (protiv Lucije Šabanagić iz TK Karlovac 4:1, Jane Halupa 4:0 i Tesse Malogorski 4:0 iz TK Feniks) izborila najjaču “Zlatnu” skupinu.

Kao najviše rangirana plasirala se odmah u finale “Zlatne skupine” gdje je čekala bolju iz polufinalnog susreta između Nore Pinkave, TK Feniks i Latice Petrušić, također TK Feniks. Nora se nakon pobjede od 4:3 (5) protiv Latice plasirala u finale.

Mlade tenisačice su finale igrale po doista paklenom vremenu, na temperaturi od 37 stupnjeva. Nakon sat vremena igre Una je u dva seta rezultatom 4:0, 4:3 zasluženo pobijedila i osvojila najsjajnije odličje, tj. pehar u “Zlatnoj” skupini i na taj način je osvojila turnir.

Ovo je njen sedmi osvojeni turnir, a Una je nakon svih ovih uspjeha na prvom mjestu rang liste Odbora Sjever.

Preostao je još samo jedan turnir u Odboru Sjever, zatim slijedi “Masters odbora”, a kao poslastica teniske sezone i “Hrvatski masters” na kojem će snage odmjeriti najbolji mladi tenisači i tenisačice Republike Hrvatske do 10 godina.

Turnir je održan u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza i TK Koprivnica, a mladu Virovitičanku do ovog uspjeha vodili su treneri Saša Felendeš i Leo Gjogj.

(M.B. – TK TVIN Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content