Virovitica među prvima u Hrvatskoj ima stručnjaka za očuvanje stabala s prestižnim međunarodnim certifikatom

Jedan od zaposlenika gradske virovitičke tvrtke FLORA VTC Željko Šojat, uspješno je završio složenu izobrazbu i položio stručni ispit te stekao prestižni certifikat “European Tree Worker” (ETW). Ovaj certifikat, koji je priznat diljem Europe, ustanovilo je i razvilo Europsko vijeće za arborikulturu, a predstavlja najviši standard stručnosti u očuvanju zdravlja i sigurnosti stabala.

U jednostavnijim terminima, Željko Šojat je postao specijalist za brigu o stablima, što uključuje njihovu zaštitu, održavanje te sigurnost, i to u trenutku kada Virovitica priprema provedbu najvećih projekata ozelenjivanja grada. Ova titula nije samo značajan uspjeh za Željka osobno, već i za grad Viroviticu, koji je tako postao jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj s ovako visokostručno osposobljenom osobom. Virovitica se pridružila elitnom društvu od samo pet gradova u Hrvatskoj – Osijeku, Samoboru, Puli i Zadru – koji imaju certificirane ETW arboriste.

– Sretni smo i ponosni što smo među samo pet hrvatskih gradova koji imaju ovako visokostručno osposobljenu osobu za očuvanje zdravlja i sigurnosti stabala i to baš u najboljem trenutku za Viroviticu, kada nam slijedi realizacija najvećih projekata ozelenjivanja grada. Čestitke Željku i njegovim kolegicama i kolegama iz Osijeka, Samobora, Pule i Zadra na ovom postignuću i neka im ovaj certifikat pruži još veću motivaciju u njihovu stručnom radu na zaštiti stabala i prirode – kažu iz ove virovitičke tvrtke.

(icv.hr, Flora VTC)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content