Velika zapljena u Slatini: Policija pronašla 822 grama marihuane, čokoladne kekse s drogom i opremu za indoor uzgoj

Policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske proveli su 26. kolovoza pretragu obiteljske kuće i drugih prostorija u Slatini, koju koriste 45-godišnjak i 47-godišnjakinja. Pretraga je provedena temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru, uz pomoć službenog vodiča i psa za detekciju droge.

Tom prilikom pronađene su i oduzete različite nedozvoljene tvari i predmeti, uključujući oko 822 grama marihuane, čokoladne kekse od marihuane, opremu za indoor uzgoj marihuane te plinski pištolj. Konkretno, policija je zaplijenila 8 čokoladnih keksa od marihuane, 8 osušenih stabljika marihuane težine oko 546 grama, oko 276 grama suhog lišća marihuane, 14 pakiranja ispunjenih sjemenkama cannabis sative te 14 praznih pakiranja koja su prethodno sadržavala sjemenke, jedan paketić težine oko 11 grama s praškastom bijelom tvari nalik amfetaminu, digitalne vage, drobilice te opremu za uzgoj biljaka u zatvorenim prostorima, uključujući ventilatore, lampe, mjerače vremena i vlage, kao i dvije posude sa zasađenim sjemenkama cannabis sative.

dr sl 1

Uz to, pronađen je i oduzet plinski pištolj sa streljivom, a oduzete tvari nalik na marihuanu i amfetamin bit će dostavljene na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“.

Nakon provedenih vještačenja, protiv osumnjičenih će Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici biti podnesene kaznene prijave zbog počinjenja kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Također, zbog prekršaja prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv osumnjičenih će biti podnesen optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Virovitici.

(icv.hr, PU virovitičko-podravska)

IMG 20240827 092238906

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content