Udruga umirovljenika “Matija Gubec” iz Virovitice jedna je od najaktivnijih županijskih umirovljeničkih udruga, a ove godine provodi i projekt Plesnih večeri

Udruga umirovljenika Matija Gubec iz Virovitice jedna je od najaktivnijih umirovljeničkih udruga na području Virovitičko-podravske županije. Uz redovita druženja, odlaske na izlete i ljetovanje u Grčku, ove godine, uz podršku HEP-a, organizira projekt Plesnih večeri u koji je uključen i tečaj plesa za sve zainteresirane članove udruge.

Posjetili smo jedan od satova tečaja koji za udrugu vodi Lovro Peraković, na kojemu se okupilo pedesetak polaznika, koji su pažljivo upijali svaku uputu svog učitelja.

– Plesom se bavim već 16. godina i imam položeno za učitelja plesa. Postoji veliki interes za tečajeve plesa za sve uzraste, od djece do osoba treće životne dobi. Trenutno, osim u Virovitici, vodim tečajeve plesa u Zagrebu, Varaždinu, Koprivnici te u nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini- nešto više o svom radu objasnio nam je Lovro Peraković.

O projektu nam je nešto više rekla predsjednica Udruge umirovljenika Matija Gubec Virovitica Đurđa Bajivić.

– Kako smo inače aktivni u brojnim plesnim aktivnostima, odlučili smo se na ovaj projekt. Redovito se okupljamo barem jednom mjesečno. Naš učitelj Lovor podigao je naš ples na jednu puno višu razinu te je zainteresirao i širi krug naših članova za ples. Kroz ovaj projekt namjeravamo nabaviti audiovizualan sredstva i rekvizite za ples. S plesnim večerima namjeravamo nastaviti i nakon završetka ovog projekta- projekt je rezimirala Đurđa Bajivić.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content