U Podravskim Sesvetama u završnoj su fazi radovi na uređenju samog centra naselja

Početkom rujna mještani Podravskih Sesveta prometovat će novouređenim, modernijim i i sigurnijim ulicama centra naselja Trg bana Jelačića i ulica Ivana Mažuranića, kao i novom pješačkom stazom.

Tako je danas (petak) u uredu općinskog načelnika Općine Podravske Sesvete održan 11. koordinacijski sastanak vezan za projekt uređenja ulica centra naselja u Podravskim Sesvetama, kojem su, osim općinskog načelnika Općine Podravske Sesvete, nazočili i predstavnici izvođača radova te stručni nadzor, a na temu su aktualnosti s gradilišta te dogovor oko završne faze izvođenja samih radova.

-Radovi teku prema planu. S današnjim danom je sve izfrezano, postavljeni su rubnjaci i slivnici, a od idućeg tjedna započet će se s pripremom na tamponu nakon čega se ide u samo asfaltiranje. Ostaju nam za postaviti prometnih znakova i ležećeg policajca i samom centru naselja te urediti zelene površine – rekla je Mateja Košćak, inženjer gradilišta.

Nakon koordinacijskog sastanka svi prisutni obišli su lokacije izvođenja radova.

Projekt uređenja ulica centra naselja Podravske Sesvete je projekt čiji začeci sežu nekoliko godina unatrag, a sama provedba ideje konačno je i započela krajem prošle godine, dok se s radovima započelo sredinom ožujka ove godine.

Radovi obuhvaćaju iskop postojeće konstrukcije ceste, profiliranje trupa ceste kamenim materijalom za izradu tamponskog sloja nove kolničke konstrukcije, asfaltiranje kolnika novim nosivim i habajućim slojem asfalta, proširivanje postojećih cesta, izgradnja novih kolnih ulaza, rješavanje problema oborinske odvodnje te izgradnja pješačke staze i novih parkirališnih mjesta.

Po završetku radova bit će obnovljeno i/ili rekonstruirano 680 metara prometnica, izgrađena pješačka staza u dužini od 650 metara te 70 novih parkirališnih mjesta. Uz prometnice odnosno pješačku stazu uredit će se zelene površine te zasaditi novi drvored.

-Ovim putem želio bih se svim mještanima Općine Podravske Sesvete te svim ostalima koji su prolazili kroz centar naselja na strpljenju i razumijevanju koje su pokazali kroz prethodne mjesece, te koje će pokazati kroz još ovih nekoliko dana do završetka radova – rekao je načelnik općine Mladen Sitek. 

Ukupna vrijednost radova iznosi 606.197,91 eura s PDV-om, a projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije s 33 tisuće eura te Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine iznosom od 40.700,00 eura.

Također, pokrenuti su projekti Revitalizacije Ekološkog parka mira, uređenja parka Svetog Ivana i izgradnje parkirališta i parka s dječjim igralištem na prostoru nekadašnje stare škole čijom provedbom će, uz još nekoliko planiranih manjih projekata, Podravske Sesvete dobiti u potpunosti uređeni, novi i moderni centar koji će svojom vizurom biti na ponos svih mještana.

(www.icv.hr, podravske-sesvete.hr, foto: I. Barčan)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content