U Đurđevcu mališani uživali na ljetnoj družionici u Hrvatskoj Sahari: Posljednja družionica u četvrtak, 29. kolovoza

Životinje smještene u mini-zoološkom vrtu „Hrvatska Sahara“, zaokupile su pozornost malih sudionika ovotjedne muzejske ljetne družionice.

Obitelj deva i ljame posebno su uživale u pažnji i interesu koju su im poklanjala djeca, no bez pozornosti i dodatnog interesa nisu ostale ni razigrane patuljaste koze, konji, magarci i raznovrsna perad. Timaritelj Matija upoznao je djecu sa svim poslovima i obavezama prema životinjama. Doznali su da ih on redovito hrani i timari, te čisti staje i održava njihov smještajni prostor čistim i urednim. Bila je to i poučna družionica u kojoj su radoznali mališani imali puno zanimljivih pitanja nakon kojih su doznali kako se treba ophoditi prema životinjama.

Osim životinja u Hrvatskoj Sahari mališani su ispred utvrde Stari grad imali priliku vidjeti skulpture kao što su Bambus, Totem stabla, Vrbe, Robicop slovenskog kipara Roberta Juraka i saznati nešto više o izloženim skulpturama i autoru istih.

Posljednja ljetna družionica u Muzeju Grada Đurđevca održati će se 29. kolovoza u 10 sati u prostoru muzeja, pod nazivom Upoznajmo lik i djelo Ivana Lackovića Croate- uz obilježavanje 20 godina od smrti ovog istaknutog slikara.

Kako je bilo u Hrvatskoj Sahari možete pogledati OVDJE.

(djurdjevac.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content