Tomislav Kolec, Mario Kovač, Pavo Tutenov, Mato Bubaš i Jurica Culej krenuli na 450 kilometara dug put od Voćina do Knina

Na svom biciklističkom maratonu “Oluja od Voćina do Knina”, biciklistička ekipa Virovitičko-podravske županije pod nazivom VBR (veterani, branitelji i rekreativci), posjetila je danas (petak) i Viroviticu.

Ispred spomen obilježja poginulim i nestalim policijskim službenicima u Domovinskom ratu, koje se nalazi uz zgradu Policijske uprave virovitičko-podravske, u sklopu polaganja vijenca i paljenja lampiona u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 29. obljetnice VRO “Oluja”, koje je organizirala Policijska uprava virovitičko-podravska, dočekali su ih i ispratili zamjenik virovitičko–podravskog župana Marijo Klement, virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice Ivančica Fett – Škvarić, zamjenik načelnika Policijske uprave virovitičko–podravske Nenad Križić, ratni načelnici PU virovitičko-podravske Antun Troha i Đuro Matovina te predstavnici brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Ispred spomen obilježja poginulim i nestalim policijskim službenicima u Domovinskom ratu položen je vijenac i zapaljeni su lampioni, a policijski kapelan kapelanije PU virovitičko–podravske velečasni Ozren Bizek izmolio je prigodnu molitvu za poginule hrvatske branitelje. Prigodnim riječima nazočnima se obratio zamjenik načelnika PU virovitičko-podravske Nenad Križić.

Nakon kraćeg odmora, biciklisti su nastavili put Petrinje gdje će završiti svoju prvu etapu na putu do Knina.

Organizator maratona je Zajednica udruga i članova HVIDRA Virovitičko-podravske županije, a isti se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 29. obljetnice VRO “Oluja”.

Biciklistički maraton, koji je jutros u 7:00 sati startao iz Voćina, podsjetimo, vozi se u tri etape: Voćin-Petrinja (petak), Petrinja-Korenica (subota) i Korenica-Knin (nedjelja), u dužini od 450 kilometara, a izvozit će ga četvorka u sastavu Mato Bubaš, Tomislav Kolec, Mario Kovač i Pavo Tutenov te Jurica Culej koji će voziti jednu etapu. Logističku podršku davat će im Ozren Rastija i Željko Straka.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc i K. Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content