Tomislav Kolec, Mario Kovač, Pavo Tutenov i Mato Bubaš uspješno završili biciklistički maraton “Oluja od Voćina do Knina”

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 29 obljetnice VRO “Oluja”, Zajednica udruga i članova HVIDRA Virovitičko-podravske županije, pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, organizirala je tradicionalni biciklistički maraton “Oluja od Voćina do Knina”, koji su vozili članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije “VBR” (veterani, branitelji, rekreativci) predvođeni Matom Bubašem, predsjednikom ZUiČ HVIDRA-e VPŽ.

Biciklistički maraton, koji se vozio u tri dana kroz tri etape, uz Matu Bubaša vozili su još Pavo Tutenov, Tomislav Kolec i Mario Kovač te Jurica Culej, predsjednik Udruge djece hrvatskih branitelja VPŽ koji je startao skupa s VBR-ovcima te ih otpratio do Virovitice. Logistička podrška biciklistima su bili Željko Straka i Ozren Rastija.

Prva etapa vozila se u duljini od 180 kilometara od Voćina do Petrinje, a na startu u Voćinu sudionike ovoga maratona došli ispratiti i podršku im dati načelnik općine Voćin Predrag Filić te predsjednik i dopredsjednik UDVDR Ogranak Voćin, Darko Božičković i Ivan Đuzel.

Po dolasku u Slatinu VBR-ovce su dočekali zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilije Nikolić, predsjednik TO Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Bakić te članovi UDVDR Ogranak Slatina.

U Virovitici su bicikliste dočekali dožupan Marijo Klement, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice Ivančica Fett – Škvarić, zamjenik načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske Nenad Križić te predsjednici i predstavnici braniteljskih udruga grada Virovitice.

Simboličnim paljenjem svijeća ispred spomen obilježja u Voćinu, Slatini i Virovitica odana je dužna počast svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima.

Na svom daljnjem putu, nakon napuštanja Virovitičko-podravske županije, VBR-ovci su tradicionalno zastali u Grubišnom Polju gdje su ih dočekali i okrjepu pripremili članovi Udruge HVIDRA Grubišno Polje na čelu s predsjednikom Alenom Skenderom.

Unatoč jakom vjetru i brdovitim dionicima, VBR-ovci su uspjeli savladati i sljedeće dvije etape te u popodnevnim satima stići na cilj u Knin i ponosno se popeti na Kninsku tvrđavu, gdje je bio i cilj ovog biciklističkog maratona.

Svima koji su pomogli u organizaciji ovog biciklističkog maratona, počevši od Ministarstva hrvatskih branitelja, MORH-a, Sportske zajednice VPŽ i drugih, ZUiČ HVIDRA i članovi biciklističke ekipe “VBR” uputili su veliku zahvalu.

(www.icv.hr, adf, pt, foto: VBR, M. Šolc)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content