Svečana dodjela nagrada i povelja u povodu Dana Virovitičko-podravske županije, evo tko su ovogodišnji laureati

U povodu obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, danas (petak) su u sklopu svečane sjednice Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije, kojoj je nazočio premijer Andrej Plenković i ministar zdravstva Vili Beroš, tradicionalno dodijeljena javna priznanja i nagrade osobama i organizacijama koje su svojim radom i postignućima doprinijele razvoju županije. Ova priznanja predstavljaju znak zahvalnosti i priznanja za izniman doprinos u različitim područjima, poput gospodarstva, obrazovanja, sporta, poljoprivrede i vatrogastva. Nagrade i povelje uručili su virovitičko-podravski župan Igor Andrović i predsjednik Županijske skupštine Dinko Begović.

Povelja humanosti dodijeljena je DVD-u Špišić Bukovica.

Godišnje nagrade dobili su:

  • Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica – za izniman doprinos razvoju knjižničarske djelatnosti.
  • IIC Intelligent Industrial Concepts iz Slatine – za iznimne rezultate ostvarene u gospodarstvu.
  • Aleksandar Včev – za izniman doprinos ustroju i djelovanju sveučilišnog preddiplomskog studija fizioterapije u Orahovici.
  • Veronika Vilk i Eva Gal – za iznimne sportske rezultate.
  • Ivona Andrašić Presečan – za razvoj poljoprivrede.
  • DVD Pitomača – za razvoj vatrogastva i 130 godina postojanja.

Dobitnici Povelje zahvalnosti Virovitičko-podravske županije su:

  • Ksenija Vujanović – Juras
  • Ivano Bocor
  • Ranko Carević

U ime svih nagrađenih zahvalu je uputio Robert Fritz, ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica.

– Zahvaljujem u ime svih nagrađenih na ovim vrijednim i zasluženim priznanjima, kao i u ime njihovih djelatnika, obitelji, suradnika i poslovnih partnera. Bez njih, ovo ne bi bilo moguće. Ono što povezuje sve ove ljude jest izvrsnost, znanje, upornost u radu, strpljivost i hrabrost. Posebno želim istaknuti značaj znanja, koje je prevladavajući resurs 21. stoljeća. Knjižnice, kao riznice znanja, svojim informacijskim zbirkama, kulturnim aktivnostima i obrazovnim sadržajima, pružaju ključnu podršku ovako vrijednim ljudima u njihovom stvaralačkom radu. Svi mi ćemo nastaviti raditi, motivirani podrškom lokalne i područne samouprave, kao i državne uprave – istaknuo je Fritz.

(icv.hr, žđl, Foto: K. Toplak, M. Rajnović)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content