ROKOVO U KOZAREVCU Mještane i posjetitelje očekuje bogat program povodom obilježavanja dana sv. Roka

Već tradicionalno, i ove godine u Kozarevcu pripremljen je cjelodnevni program obilježavanja dana Sv. Roka. Proslava će se održati u nedjelju, 18. kolovoza, u organizaciji ŠNK „Bušpan“ Kozarevac, Udruge žena Kozarevac i DVD-a Kozarevac te pod pokroviteljstvom Općine Kloštar Podravski i Turističke zajednice područja „Dravski peski“.

Tako će se u 11 sati održat svečana sveta misa u župnoj crkvi Sv. Franje Ksaverskog, a potom se poslijepodnevni program proslave seli na prostor igrališta ŠNK „Bušpan“.

U 16 sati započinje natjecanje u pripremanju pilećih krilaca. Ukoliko želite pokazati svoje kulinarske vještine, skupite ekipu od najmanje dva člana i prijavite se do 15. kolovoza do 15 sati za ovogodišnje natjecanje. 

Organizatori i ove godine ekipama omogućuju pripremu prema njihovom slobodnom odabiru (pohanje, prženje, kotlovina i sl.), a pozivaju ih na maštovitost i kreaciju. Po ekipi su, od strane organizatora, osigurana: pileća krilca, voda, kruh, pribor za posluživanje i konzumaciju, salvete, mjesto, stol, klupa i suncobran dok sve ostalo potrebito ekipe donose samostalno ovisno o načinu njihove pripreme.

Proglašenje pobjednika u pripremi krilaca zakazano je za 19.30 sati, a posjetiteljima će se pripremljeni specijaliteti ponuditi besplatno.

U međuvremenu, manifestacija će u sportskom dijelu biti obogaćena odigravanjem prijateljske nogometne utakmice između ŠNK „Bušpan“ iz Kozarevca i veterana NK „Mladost“ iz Kloštra Podravskog od 17 sati, a istovremeno će posjetitelje zabavljati bend „Čista desetka“, a u 19 sati odigrat će se i revijalna utakmica Zeti – Domaći.

DVD Kozarevac kao suorganizator manifestacije uključit će se blagoslovom novog vatrogasnog kamiona u 18.30 sati te vatrogasnom vježbom u 20 sati.

Za posjetitelje će se osigurati i popratni sadržaji čime će se ovo tradicionalno događanje, koje posljednjih godina obilaze brojni mještani iz Kozarevca i okolnih mjesta, kvalitetno zaokružiti i svi se dobro zabaviti.

(www.icv.hr, davskipeski.hr)

rokovo2024

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content