ROKOVO 2024. U Gradskoj knjižnici održano ljetno izdanje BiblioPub kviza: Pitanja testirala znanje mladih o Virovitici

Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica i ove godine „bruji“ događanjima povodom proslave Dana grada Virovitice. Večeras (četvrtak) je održano ljetno izdanje BiblioPub kviza za mlade od 13 do 25 godina. Riječ je o sedmom kvizu ove godine, a prigodna pitanja bila su vezana uz „grad-slavljenik“ – našu Viroviticu.

– U srpnju smo napravili kraću pauzu s kvizom zbog praznika i godišnjih odmora, stoga smo u kolovozu odlučili održati ga nešto ranije. Ovo izdanje BiblioPub kviza posvećeno je Rokovu, a pitanja su usko vezana uz povijest Virovitice, poznate ličnosti, kulturne institucije grada, nazive ulica i prigradskih naselja… Povijest glazbe u našemu gradu također je jedna od zanimljivih tema koja se našla među pitanjima jer smo svjedoci uspješnosti Virovitičana upravo u tom području – objašnjava nam Mirjana Kotromanović, viša knjižničarka i moderatorica BiblioPub kviza za mlade.

Ovo ljetno izdanje kviza skraćeno je na 3 kruga po 7 pitanja, kako bi mladi imali priliku uživati u ostalim raznovrsnim sadržajima ovogodišnjeg Rokova. Samom kvizu odazvala se znatiželjna mladež s maštovitim nazivima ekipa koja razbija stereotipe o „današnjoj neinformiranoj djeci“.

– Iznenađeni smo koliko mladi uistinu znaju. Postoji zabluda da djeca danas nedovoljno čitaju, ali ovi natjecatelji izuzetak su koji dokazuje da mladi nose pregršt informacija u sebi – zaključuje knjižničarka.

U kvizu je sudjelovalo 20-ak mladih raspoređenih u 4 ekipe: “Novosjedioci”, “Breskvice”, “Virovitičanke” i “Normalni ljudi”. Simbolično, pobjedu su odnijele Virovitičanke.

Po završetku kviza, pobjednička ekipa osvojila je prigodnu nagradu – pizzu! Sljedeći BiblioPub kviz nastavlja s održavanjem po svom redovnom rasporedu – zadnji petak u mjesecu, u večernjim satima. Događaj je to na kojemu mladi istovremeno mogu testirati svoje znanje i odlično se provesti, u produkciji tri kreativne knjižničarke: Anje Krmpotić, Dajane Horvat i Mirjane Kotromanović.

(icv.hr, dj, foto: GKIČ Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content