ROKOVO 2024: ŠRU “Pastrva” iz Voćina osvojila 33. Memorijal Vinko Belobrk u lovu ribe udicom na plovak

U organizaciji ŠRU Ođenica te suorganizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Virovitica, Hrvatskog časničkog zbora – ogranak Virovitica i Grada Virovitice, kao i ŠRK “Karas” iz Budakovca, u povodu Dana grada Virovitice – Rokova, na jezeru u Budakovcu održan je 33. Memorijal Vinko Belobrk, natjecanje u lovu ribe udicom na plovak.

Natjecanje je kao i svake godine organizirano u sjećanje na dugogodišnjeg člana ŠRU Ođenice i hrvatskog branitelja, koji je poginuo u Domovinskom ratu 1991. godine Vinka Belobrka, o čemu su prilikom otvaranja natjecanja govorili predsjednik UDVDR-a VPŽ i ogranka Virovitica Vlado Paurić i predsjednik HČZ Grada Virovitice Davor Špoljarić.

U lovu ribe nadmetalo se 13 ekipa s 39 natjecatelja iz Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije.

Prvo mjesto i prijelazni pehar osvojila je ekipa ŠRU “Pastrva” Voćin ispred ŠRU “Ođenica” Virovitica i ŠRU “Klen” Slatina. Slijede ŠRK “Linjak” Zdenci, ŠRK “Brežnica” Suhopolje, ŠRD “Udica” Grubišno Polje, ŠRK “Peski” Đurđevac, ŠRK “Tvin” Virovitica, ŠRD “Toplica” Daruvar, ŠRK “Drava” Terezino Polje, ŠRK “Podravka” Koprivnica, ŠRD “Pakrac iz Pakraca i ŠRD “Lendava” Špišić Bukovica.

Pojedinačno najuspješniji je bio Zdenko Velić (Linjak Zdenci) ispred Sandija Matijašića (Pastrva Voćin) i Asrijana Ideka (Klen Slatina).

Pehare i medalje najuspješnijima uručili su sin pokojnog Vinka Belobrka, Hrvoje Belobrk, pročelnik za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica, predsjednik UDVDR Vlado Paurić i predsjednk HČZ Davor Špoljarić koji su zahvalili svim natjecateljima, organizatorima i domaćinu ŠRK “Karas” Budakovac što su dali svoj obol ovom najvećem ribolovnom memorijalu u VPŽ.

(icv.hr, bs, Foto: B. Sokele)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content