ROKOVO 2024. Otvoren tradicionalan virovitički sajam „VIROkreativa“: Brojni izlagači iz svih krajeva Hrvatske predstavljaju svojih ruku djelo

Sajam kreativaca i ove godine maštovitim rukotvorinama uljepšava šetnicu ispred Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici. Povodom Dana grada, već tradicionalna „VIROkreativa“ otvorena je danas (četvrtak) po 13. put, ugostivši 27 kreativnih izlagača iz svih krajeva Hrvatske: od Šibenika, Zagreba, Zaboka, sve do Slavonskog Broda. Uz gostujuće izlagače, na sajmu rukotvorina predstavljaju se i domaći umjetnici, a Kreativna udruga Unikat ujedno je i organizator same manifestacije.

– VIROkreativa je svih ovih godina uzastopno održavana, čak i u vrijeme epidemije koronavirusa, samo u nešto izmijenjenim uvjetima. Ponosni smo što je sajam svake godine sve ljepši i ljepši, a granice ne postoje ni po pitanju podrijetla samih izlagača. S obzirom da je sajam uspješno realiziran dugi niz godina i da nam dolaze ljudi iz svih krajeva Hrvatske, zadovoljni smo i mi kao organizatori i naši posjetitelji. Ponuda je zaista šarolika, a tu su i uvijek prisutne prezentacije te radionice – objašnjava nam Đurđica Giba iz Kreativne udruge Unikat.

virokreativa 10

Posjetitelji sajma imaju priliku razgledati i kupiti različite rukotvorine nakita, ponešto drvenih rukotvorina unikatno ukrašeno pirografijom, radove na domaćem platnu, kožne dječje papučice i još mnogo toga. Velik broj udruga predstavio se sa šarolikim izborom proizvoda, od pletenine do nakita.

Jedna od ovogodišnjih izlagača na VIROkreativi je i Pavica Varga iz Valpova – „Okusi sreće by Pavica“. Ova maštovita Slavonka izrađuje unikatne modele torba oplemenjenih slavonskom šlingom i čipkom.

20240815 160511 1

– Danas se predstavljam s etno-eko tradicijskim torbama i cekerima, nastalih spajanjem starih zanata na slavonskim tkalima. Poučena iskustvom od prošle i pretprošle godine, posjetitelji izvrsno reagiraju na naše proizvode – ističe Pavica.

Kreativce možete posjetiti danas i sutra (petak), na šetnici ispred Gimnazije u poslijepodnevnim satima i kući s Rokova ponijeti pomno izrađene rukotvorine. Dio atmosfere sa sajma pogledajte u našoj fotogaleriji.

(icv.hr, dj, foto: D. Jagarinec, K. Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content