ROKOVO 2024. Od budnice do Severine i Grše, treći dan Rokova prošao u nizu uzbuđenja

Trećeg dana Rokova, u petak, 16. kolovoza, Virovitičane je probudila tradicionalna budnica ulicama Virovitice za njen 790. rođendan. Bila je to glazbena uvertira u duhovni program, procesiju ulicama grada i svetu misu koju je predvodio mons. Ivo Martinović u prijepodnevnim satima. 

Program Rokova nastavljen je nizom aktivnosti; od nastavka Virolibera, izložbe kreacija od LEGO kockica, izložbe LIK-a Nikola Trick na otvorenom, fotografiranje s ogromnim brkom u Muzeju, plesnih kreacija KUC-a, radionice “Halo Pejačevići” u okviru “FeDOr-a”, predstavljanje naših Virokreativaca, likovne radionice, predstavljanje knjige D. Bunjevca u Knjižnici i otkrivanje tajni brice i njegovog zanata u Gradskom muzeju, natjecanja u šahu, rukometnim vještinama…

Posjetitelji Rokova ponovno su se mogli počastiti brzom hranom u okviru VirovEATica food festa i uživati u vratolomijama žonglera i artista u okviru VUF-a. 

Zabave nije nedostajalo ni u popularnom lunaparku, a za vrhunac večeri pobrinula se kraljica spektakla Severina i traženi reper Grše, koji su virovitičko središte pretvorili u mravinjak do iza ponoći. 

Dio atmosfere pogledajte u našoj galeriji…

(www.icv.hr, mlo, foto: Kristijan Toplak) 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content