ROKOVO 2024. Morski valovi, ribice, sunce i igra: Kreativna udruga “Unikat” organizirala dječju radionicu na temu ljeta i školskih praznika

U sklopu proslave Dana grada Virovitice i sajma “VIROkreativa”, večeras (petak) je održana dječja radionica na šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića. Kreativna udruga “Unikat”, koja je ujedno i organizator same radionice, istu je zamislila kao zabavu za svu osnovnoškolsku djecu, ali i one koji se tako osjećaju.

– Danas slikamo akvarel olovkama i flomasterima. Produkt ove zanimljive tehnike jest vrlo bistar crtež koji se naknadno razlijeva vodom. Tema radionice je nezaboravno ljeto i sve što naše najmlađe podsjeća na ovo razdoblje, a to je ponajviše – igra. Možemo reći da je radionica i svojevrsni “ispraćaj ljetnih praznika” jer je početak nove školske godine na vratima – objašnjava nam voditeljica radionice Sanda Mioković.

20240815 161532 1

Ova iskusna članica Kreativne udruge “Unikat” svoje slikarsko znanje rado dijeli s najmlađima. Prošlogodišnja tema dječje radionice bili su leptiri, a mališani su i tada ostali zapanjeni koliko “živo” slika može izgledati pomoću akvarel tehnike.

– Djeca uče akvarel u školi, ali ovdje dobiju dodatnu “točku na i” s kojom se možda do sada nisu susreli. Dobna granica usmjerena je na osnovnoškolsku djecu upravo zbog kompleksnosti same tehnike. Nešto stariji mogu kombinirati više boja, dok se mala djeca izgube u toj velikoj mogućnosti akvarela – ističe Mioković.

Umjetnici iz Unikata već godinama njeguju ljubav prema kreativnom radu s najmlađima, a radionicama se nastoji promovirati ljepota crtanja i slikanja, zabava uz kreativnost i širina mašte jednoga djeteta.

(www.icv.hr, dj, foto: D. Jagarinec)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content